AcasăActualitatePoliticCam atâta poate! Băsescu, contraatac murdar la Ponta pe motiv de plagiat!

Cam atâta poate! Băsescu, contraatac murdar la Ponta pe motiv de plagiat!

DISTRIBUIȚI

Enervat la culme de rezultatul alegerilor locale, dar si de tupeul premierului Ponta de a-i confisca scaunul de la Consiliul European si controlul pe banii ICR, presedintele a planuit o miscare de raspuns si face apel la toate armele posibile.

Si cum nu are multe la dispozitie, cu un PDL in disolutie si ravasit de razboiul intern, e nevoit sa recurga la solutiile improvizate pe care i le ofera apropiatii. Asa s-a ajuns la atacul murdar pe ideea ca fragmente din teza de doctorat a lui Victor Ponta ar fi rezultate ale plagiatului. Asta a scris acum revista Nature.com, o publicatie care n-are nimic de-a face cu dreptul, ci doar cu medicina si chestiile eco. Dar il citeaza pe Dragos Paul Aligica, unul dintre sinecuristii de la ICR!

Se lucreaza intens la fabricarea unor “dovezi” – cat de intens, ne putem da seama din frecventa cu care presedintele a tot spus “Ponta – doctor in drept”.

I-a sarit in ajutor de data asta un vechi prieten, Ioan T Morar, cunoscut drept executant fidel al ordinelor prezidentiale si purtator obedient al mesajelor de la Cotroceni, chiar cu pretul decredibilizarii publice (sa nu uitam ca vorbim despre personajul care, ajuns in Noua Zeelanda pe banii RMGC, a baut un pahar de apa din iazul de decantare al minei cu cianuri ca sa ajute cauza – si anume proiectul sustinut de presedinte; cand esti gata sa bei apa cu cianuri de dragul lui Basescu, inventarea de povesti cat mai abjecte despre adversari e floare la ureche). Morar are si un motiv in plus pentru a da tot ce poate – tocmai a fost rechemat de la postul de consul la Marsilia, cu care fusese recompensat de Boc.

Basescu e incomodat nu doar de momentul ales de premier pentru declaratia din Parlament, cat mai ales de faptul ca nu are, de fapt, raspuns institutional pentru a para demersul lui Ponta. Motiv pentru care trage de timp prin discutia despre tratatele europene si incearca sa sape, in acelasi timp, la credibilitatea premierului.

Si pentru ca deocamdata nu a reusit sa identifice puncte slabe ale acestuia, merge pe calea batuta deja in cazul altor membri ai guvernului, plagiatul. Alaturi de Aligica si Morar, un alt personaj care a lucrat intens la aceasta inventie este fostul ministru Daniel Funeriu, care isi foloseste echipa pentru a justifica o mare minciuna.

Se spera ca publicul va inghiti povestea pe baza experientelor anterioare (cand personaje controversate s-au retras din guvern din cauza unor acuzatii de plagiat, admitandu-si implicit vinovatia). Si, mai ales, se spera ca Ponta va fi astfel tinut in loc, ocupat sa-si demonstreze nevinovatia, si astfel vor trece mai rapid cele 2 saptamani care ne mai despart de data Consiliului European. Chiar daca acuzatia e un fals, premierul va fi nevoit sa dea explicatii si sa piarda timp. Basescu isi doreste cu disperare sa fie acolo (este ultimul pilon care-i mai sustine statutul public) si un asemenea scandal e singura piedica ce-l poate opri pe Ponta sa-i ia locul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA