spot_img
AcasăActualitateSocialCalendarul taxelor şi impozitelor pe 2012. Află aici cum poţi să primeşti...

Calendarul taxelor şi impozitelor pe 2012. Află aici cum poţi să primeşti reduceri

spot_img

DISTRIBUIȚI

Odată cu începerea noului an, mii de români s-au grăbit la casieriile instituţiilor locale pentru a-şi plăti dările către stat. Principalul motiv este că persoanele care aleg să îşi plătească integral atât impozitul pe clădire, cât şi cel pe teren şi taxa pe mijloc de transport, până la data de 31 martie primesc din partea autorităţilor o reducere de 10% din suma totală pe care trebuie să o achite.

Calendarul taxelor şi impozitelor în 2012

– 25 februarie

Declararea şi plata impozitului pe profit anual. Formular necesar: formular 101. Vizează: persoanele care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, din pomicultură şi din viticultură, dar şi cei care au încheiat, până la data de 25 februarie, exerciţiul fiscal anterior

– 15 martie

Plata anticipată a impozitului pe venit aferentă primului trimestru al anului 2012. Vizează: persoanele care obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (excepţie fac veniturile obţinute din arendare şi cele obţinute din activităţi agricole)

– 31 martie

Plata impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a taxei asupra mijloacelor de transport

– 15 iunie

Plata anticipată a impozitului pe venit aferentă trimestrului al doilea, 2012. Vizează: persoanele care obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (excepţie fac veniturile obţinute din arendare şi cele obţinute din activităţi agricole)

– 3 septembrie

Plata anticipată de 50% din impozitul pe venitul obţinut din activităţi agricole. Vizează: persoanele care obţin venituri din activităţi agricole

– 17 septembrie

Plata anticipată a impozitului pe venit aferentă trimestrului al treilea al anului 2012. Vizează: persoanele care obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (excepţie fac veniturile obţinute din arendare şi cele obţinute din activităţi agricole)

– 30 septembrie

Plata impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a taxei asupra mijloacelor de transport

– 15 noiembrie

Plata anticipată de 50% din impozitul pe venitul obţinut din activităţi agricole. Vizează: persoanele care obţin venituri din activităţi agricole

-17 decembrie

Plata anticipată a impozitului pe venit aferentă ultimului trimestru al anului 2012. Vizează: persoanele care obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (excepţie fac veniturile obţinute din arendare şi cele obţinute din activităţi agricole).

Întârzierile de la plata taxelor locale sunt sancţionate cu majorări de 2% pentru fiecare lună. Persoanele care deţin două sau mai mult clădiri, trebuie să depună o declaraţie specială la direcţiile generale de impozite şi taxe locale şi vor plăti un impozit pe clădiri majorat astfel:

– cu 65% – prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu

– cu 150% – a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu

– cu 300% – de la a treia clădire în afara celei de la adresa de domiciliu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA