spot_img
AcasăActualitateSocialCALENDAR – Află aici ce s-a întâmplat în timp într-o zi de...

CALENDAR – Află aici ce s-a întâmplat în timp într-o zi de 16 ianuarie

spot_img

DISTRIBUIȚI

27 î.Hr.: Octavianus a primit titulatura sacrală de „Augustus” şi a adoptat titulatura de „Imperator Caesar Augustus divi filius”.

1547: Ivan cel Groaznic a fost încoronat ţar al Rusiei

1885: Apare noul organ de presă junimist „România liberă”, ce reflectă grupul junimist intrat în Camere la alegerile din noiembrie 1884.

1920: Intră în vigoare un amendament la Constituţia SUA care interzice fabricarea şi consumul băuturilor alcoolice („Legea prohibiţiei”), în vigoare până la 5 decembrie 1933.

1945: În urma Convenţiei de Armistiţiu, care stabilea, la articolul 11, reparaţiile de război datorate de România Uniunii Sovietice (300 de milioane de dolari), s-a semnat Convenţia economică „asupra mărfurilor pe care România urmează să le livreze în compensarea daunelor cauzate de către România Uniunii Sovietice prin operaţiunile militare şi ocuparea teritoriului sovietic”.

1946: George Călinescu începe la Facultatea de Litere din Universitatea Bucureşti, cursul „Istoria literară ca ştiinţă inefabilă şi sinteză epică” cu lecţia de deschidere intitulată „Sensul clasicismului”.

1965: Reprezentanţele diplomatice ale României şi Danemarcei sunt ridicate la nivel de ambasadă.

1969: Studentul ceh Jan Palach în vârstă de 20 de ani îşi dă foc, la Praga, lângă clădirea Muzeului Naţional, pentru a protesta împotriva invaziei armatei sovietice (n. 1948).

1979: În urma unor puternice manifestaţii, şahul Mohammad Reza Pahlavi Aryamehr a părăsit Iranul, ceea ce a dus la sfârşitul monarhiei în Iran.

1991: Lansarea operaţiunii „Furtună în deşert” (foto), ora 3.00, ora Bagdadului pentru eliberarea Kuwaitului, invadat la 2 august 1990 de Irak. Are loc primul atac aerian declanşat de coaliţia internaţională (SUA, Marea Britanie, Arabia Saudită, Kuwait) împotriva Irakului

2000: Eclipsă totală de soare. Vizibilitate maximă: SUA, Canada, America de Sud.

2005: Adriana Iliescu (67 de ani) este cea mai vârstnică femeie din lume care dă naştere unui copil.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA