AcasăActualitateSocialCĂLDURĂ MARE - Meteorologii avertizează că vor fi temperaturi de peste 30...

CĂLDURĂ MARE – Meteorologii avertizează că vor fi temperaturi de peste 30 de grade până pe 21 iunie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 – 21 iunie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Crișana
Vremea va fi călduroasă în mare parte a regiunii, cu maxime termice în jurul a 30 de grade în majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori în perioada 14…15 iunie. Spre sfârşitul intervalului, va fi posibilă o scădere uşoară de temperatură, valorile menţinându-se totuşi peste mediile climatologice specifice. Minimele termice vor fi de asemenea mai ridicate decât cele obişnuite ale datei, de 14….16 grade în medie regională, valori chiar mai ridicate fiind de aşteptat la mijlocul lunii.
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe areale restrânse în cursul după-amiezelor, iar pentru intervalul 15 – 18 iunie va creşte probabilitatea pentru averse mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ.

Transilvania
Pe parcursul celor doua saptamâni se va menine o vreme calda, cu medii regionale ale maximelor de 26…29 de grade, valori chiar mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 13 – 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa în general peste normele climatologice, fiind în medie de 10…14 grade, cu valori usor mai mici în primele nopi în zonele depresionare.
Probabilitatea de apariie a fenomenelor asociate instabilitaii atmosferice va fi mai mare în dupa-amiaza zilelor de 10 si 11 iunie, dar si în intervalul 15 – 18 iunie, atunci când aversele pot fi mai frecvente.

Maramureș
Desi sunt anticipate fluctuaţii termice de la o zi alta, intervalul va fi caracterizat în ansamblu de o vreme caldă, în special în jurul datei de 14 iunie, astfel ca maximele vor fi în medie de 26 la 30 de grade, iar minimele de 13…15 grade.
În cursul după-amiezelor, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe spaţii restrânse, fiind posibile averse mai frecvente şi izolat mai însemnate cantitativ în perioada 16 – 17 iunie.

La munte
Pe tot parcursul intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, astfel că vor fi, în medie, valori maxime de 17…20 de grade şi minime de 8…11 grade, pentru perioada 14 – 15 iunie fiind posibile temperaturi chiar şi mai ridicate.
Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în zilele de 10 şi 11 iunie şi din nou în perioada 15 – 17 iunie, când aversele se vor semnala pe spaţii mai extinse şi vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA