AcasăLifestyleCalcularea polițelor RCA pentru 2022

Calcularea polițelor RCA pentru 2022

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dacă vrei să circuli cu mașina personală, ai nevoie de RCA. Aceasta este obligatorie pentru orice autovehicul care circulă pe teritoriul României, inclusiv pentru acelea care sunt înmatriculate în altă țară, dar nu au acolo o asigurare valabilă. Această poliță acoperă pagubele produse terților din vina asiguratului. Mai exact, în cazul în care ai produs un accident, nu tu, ci păgubitul va fi persoana despăgubită de asigurarea ta.

Cum se calculează tariful poliței RCA?

Tarifele poliței de asigurare au crescut odată cu intrarea în insolvență a liderului de piață în asigurări auto din România. Calculul tarifului unei polițe RCA se face în funcție de mai multe lucruri, printre care: capacitatea cilindrică a mașinii, vârsta posesorului, zona geografică, istoricul personal de accidente. Dacă vrei să afli cât vei plăti pentru asigurare, poți face asta prin acest calculator RCA.

Ca exemple, o persoană de până în 30 de ani va plăti tarife cuprinse între 1098 de lei pentru o mașină sub 1200 cmc și 3032 de lei pentru o mașină de peste 2500 cmc. O persoană cu vârsta cuprinsă între 41 și 50 de ani va plăti tarife cuprinse între 693 de lei pentru o mașină de sub 1200 cmc și 2048 de lei pentru o mașină de peste 2500 cmc.

Care este perioada pe care pot încheia un RCA?

Acet tip de asigurare se poate încheia pe o perioadă de 12 luni sau pe o perioadă semestrială, în funcție de preferințele posesorului. Polița va fi valabilă începând din momentul în care a fost încheiată și va avea ca dată de expirare ultima zi care este înscrisă pe ea. De exemplu, dacă ai încheiat o poliță de asigurare pe 15 mai pe o perioadă de 12 luni, aceasta va expira în data de 14 mai a anului următor.

Care sunt daunele acoperite de RCA?

Dacă polița de asigurare este valabilă în momentul producerii unui accident, asiguratorul va oferi despăgubiri pentru: vătămări corporale și decese, prejudicii materiale, iar aici sunt incluse costurile de radiere și înmatriculare, costurile cu taxele de timbru; daune ca urmare a neputinții folosirii autovehiculului avariat, aici fiind inclus și înlocuirea temporară a autovehiculului; cheltuieli pentru judecată; alte daune materiale care au fost produse în același accident, indiferent de cât de multe persoane păgubite sunt.

Dacă accidentul a avut loc doar între două autovehicule și nu s-au înregistrat decât pagube materiale, atunci nu se impune întocmirea documentelor de despăgubire de către poliție.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA