spot_img
AcasăAdministrațieCÂINII LATRĂ, CARAVANA TRECE - În Baia Mare se derulează în acest...

CÂINII LATRĂ, CARAVANA TRECE – În Baia Mare se derulează în acest moment investiții de 200 de milioane de Euro

DISTRIBUIȚI

Adversarii politici comentează, Cherecheș tace și implementează. În timp ce interesele politico-economice ale diverselor tabere politice întrețin diverse subiecte de cancan, primarul Cherecheș și colegii săi din Primăria Baia Mare tac și fac! Proiectele de importanță majoră pentru Baia Mare care se derulează în acest moment se ridică la aproximativ 200 de milioane de Euro!

Suma reprezintă valoarea celor aproape 70 de proiecte care vizează nu mai puțin de 90 de obiective din oraș și care sunt finanțate din fonduri europene.

Potrivit primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, cele mai multe dintre aceste proiecte vizează investiții masive în infrastructura rutieră, reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ și a blocurilor de locuit, dezvoltarea infrastructurii în noul cartier -“Pintea Viteazul“, iluminatul stradal și siguranța cetățeanului și multe altele.

La acestea se adaugă proiectele din domeniul social și cele în care Municipiul Baia Mare are calitatea de partener, toate menite să aducă dezvoltarea durabilă a orașului și creșterea calității vieții în comunitate.

Una dintre principalele preocupări ale Administrație Locale rămâne dezvoltarea infrastructurii urbane, modernizarea căilor de acces din și spre oraș, dar și modernizarea infrastructurii rutiere existente. Avem, în acest sens, în diferite faze de derulare, proiecte europene în valoare de peste 55 de milioane de Euro. Acestea vizează investiții masive în modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere din întreg municipiul Baia Mare. Continuăm să investim cu prioritate și în modernizarea unităților de învățământ sau realizarea unora noi, sumele destinate în acest sens ridicându-se la aproximativ 40 de milioane de Euro. Sunt apoi proiecte pe care le-am gândit pentru dezvoltarea sectorului de sănătate și mă refer aici în principal la reabilitarea și modernizarea Spitalului TBC, pentru  modernizarea sistemului de iluminat public, anveloparea termică a încă 27 de blocuri situate în diferite zone ale orașului și proiecte care vizează zona socială, a căror valoare este semnificativă” spune Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Potrivit datelor cuprinse în portofoliul de proiecte al Municipiului Baia Mare, cea mai mare sumă, 55 de milioane de Euro, este utilizată  pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Este vorba despre amenajarea Bulevardului de Vest și a benzilor dedicate pentru transportul în comun, modernizarea Bulevardelor Unirii, Republicii, București, Independenței,Traian și Decebal, respectiv a străzilor Dragoș Vodă și Gării .

Pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățâmânt, respectiv pentru realizarea unei rețele scolare municipale la cele mai înalte standarde vor fi investiți aproximativ 40 de milioane de Euro (25 din fonduri europene, restul de la bugetul local), în timp ce alte 14 milioane de Euro vor fi folosiți pentru reabilitarea termică a 27 de blocurilor de locuințe din municipiu.

La 7,5 milioane de Euro se ridică valoarea proiectului care vizează reabilitarea și modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie  dr Nicolae Rușdea  – pentru creșterea calității serviciilor de sănătate prin extinderea ambulatoriului, în timp ce pentru realizarea infrastructurii în Cartierul social” Pintea Viteazul” au fost atrase fonduri europene în valoare de 5 milioane de Euro.

În listă se mai regăsesc, printre altele, modernizarea sistemului public de iluminat (4,5 milioane Euro), proiecte în valoare de aproximativ 6 milioane de Eurocare vizează Protecția mediul și siguranța cetățeanului, cele în valoare de 38 milioane Euro  – pentru  extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată, respectiv proiecte în domeniul social (30 de milioane de Euro) care urmăresc creșterea calității vieții .

Odată cu realizarea acestor investiții, în următorii doi ani, cu siguranță se va schimba fața orașului și sunt convins că odată finalizate toate aceste proiecte, întreaga comunitate se va bucura de un oraș cu oportunități economice relevante  dar și cu o calitate ridicată a vieții “ a mai spus precizat primarul Cătălin Cherecheș.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA