Acasăsinucidere maramuresCADOU DE MAJORAT – Tinerii din UE care vor să călătorească vor...

CADOU DE MAJORAT – Tinerii din UE care vor să călătorească vor primi bilete de tren gratuite pentru a vedea întreaga Europă

DISTRIBUIȚI

CADOU DE MAJORAT  Cadou la majorat pentru tinerii din Uniunea Europeană care vor să călătorească în Europa. Din bugetul Uniunii pe anul viitor, 12 milioane de euro vor fi alocate tinerilor care împlinesc 18 ani și vor să facă un tur al Europei cu trenul.

Se estimează că un bilet de tren de 30 de zile costă 450 de euro, deci banii vor ajunge pentru 30.000 de tineri.

În bugetul pentru 2018 sunt prevăzute şi alte creșteri de sume pentru programele destinate tinerilor. Vor fi mai mulţi bani pentru programul de mobilitate universitară Erasmus+, pentru programul de combatere a șomajului în rândul tinerilor şi pentru cel de sprijin al tinerilor fermieri.

Proiectul din cadrul Bugetului Uniunii Europene pe anul 2018 a fost adoptat în urmă cu o lună în Parlamentul European, la Strasbourg, cu 414 voturi pentru, 163 împotrivă și 90 de abțineri.

„Ne propunem să lansăm proiecul la 1 iunie 2018. Comisia Europeană va trebui să îl implementeze, să propună o modalitate de executare a programului. Eu îmi pot imagina un sistem primul venit-primul servit. Vreau ca acest bilet să poată fi folosit într-o perioada de 3 ani, să alegi când să activezi cele 30 de zile. Trebuie să vedem ce preț vom reuși să negociem cu companiile feroviare. Nu vom reuși să furnizăm bilete pentru toți tinerii, dar este un prim pas”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Muresan, unul dintre promotorii proiectului în Parlamentul European.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA