AcasăAdministrațieCA URMARE A ODIOASEI CRIME – Primarul Cherecheș anunță: „Vom demola tot...

CA URMARE A ODIOASEI CRIME – Primarul Cherecheș anunță: „Vom demola tot ce înseamnă zonele Craica, Gării, Pirită și Ferneziu”

DISTRIBUIȚI

CA URMARE A ODIOASEI CRIME  Baia Mare fierbe de peste o săptămână, opinia publică pe plan național fiind consternată în urma odioasei crime care a avut loc în zona fostului Combinat. O fetiță de numai 5 ani a fost chinuită și ucisă cu sânge rece, iar criminalul încă nu a fost prins. Ancheta este îngreunată de multe aspecte, un mare minus fiind că în zonă nu sunt camere video care să fi surprins sau descurajat individul care a fost în stare de o asemenea oribilitate.

Unul dintre cei mai implicați din rândul autorităților locale în rezolvarea cazului este tocmai primarul municipiului Baia Mare. Cătălin Cherecheș a anunțat o recompensă de 10.000 de lei pentru cel al căror informații vor ajuta la prinderea criminalului. În același timp, a anunțat măsuri legate de zonele de sărăcie și mizerie din Baia Mare. Acesta a venit pe parcursul anilor cu multe proiecte și idei menite să asigure integrarea anumitor categorii sociale și asigurarea unui climat de ordine, siguranță și normalitate în zonele acestea, însă a fost mereu împiedicat de diverse asociații și organizații să pună în practică inițiativele. Teribila crimă petrecută recent este un imbold suficient de mare pentru ca primarul să facă ceea ce trebuie pentru rezolvarea situației.

Cătălin Cherecheș a declarat că urmează demolări, dar și inițiative menite să asigure minime condiții celor aflați în situații vulnerabile, cu atât mai mult cu cât majoritatea sunt copii.

Concret, vom demola tot ce înseamnă zonele Craica, Gării, Pirită şi Ferneziu. Vom repoziţiona aceste comunităţi de romi, unii dintre ei primind sub forma unei închirieri sau concesiuni, bucăţi limitate de teren, proiect pentru construirea unor locuinţe şi îi invităm pe cei de la asociaţii, fundaţii să-i ajute cu materialul de construcţie, noi monitorizând tot ceea ce înseamnă mod de construire a acelor locuinţe(…) În toate aceste zone va exista punct sanitar, un centru social, îndeosebi pentru tineri, post de poliţie locală. Monitorizarea acestor familii trebuie să fie completă, integrală, făcută 24 de ore din 24, pentru că eu consider că civilizaţia, de foarte multe ori, trebuie impusă“, a declarat primarul Cătălin Cherecheș, citat de Agerpres.

Cherecheș a vorbit și despre supravegherea video din zona unde s-a produs crima. Sistemul a fost retras la presiunea asociaţiilor şi fundaţiilor, zona rămânând doar în supravegherea patrulelor poliţiei locale sau a patrulelor mixte.

În locul unde stătea şi fetiţa de cinci ani, ucisă, municipiul Baia Mare a avut iniţial montate camere video, camere video care ni s-a impus a fi demontate, tot în urma unor sesizări pe care le-au făcut asociaţii, fundaţii pentru drepturile minorităţilor (…). Aceştia ne-au spus că le viciem viaţa privată. Probabil că le viciem viaţa privată, dar pe de altă parte, poate, dacă erau acolo, camerele video am fi salvat cel puţin o viaţă! Acolo nu vorbim numai despre o crimă, astăzi, vorbim despre mult mai multe infracţiuni care s-au desfăşurat în aceea zonă“, a spus Cătălin Cherecheş, citat de Agerpres.

În același timp, primarul a criticat inițiativa PSD de a dona suma de 30.000 de lei pentru informații care ar putea duce la prinderea criminalului, spunând că liderii PSD, printre care și ministrul Sănătății, ar trebui să găsească soluții pentru Baia Mare și alte orașe pentru a monitoriza sănătatea copiilor mai ales, în loc de recompense pentru prinderea criminalilor.

S-a mers spre o zonă politică, iar unii care au atribuţii relevante în ceea ce înseamnă administraţie publică locală şi centrală şi care au resurse infinit mai mari se joacă cu soarta unor copii. Şi aici vorbim de ministrul Sănătăţii, deputaţi, senatori şi eu cred că ministrul Sănătăţii nu trebuie să vină să dea vreo recompensă. Eu cred că ministrul Sănătăţii ar trebui să găsească soluţii pentru Baia Mare şi pentru celelalte oraşe, soluţii pentru a monitoriza sănătatea, aici nu vorbesc de toată lumea, vorbesc doar de copii, sănătatea copiilor”, a mai spus Cătălin Cherecheș, citat de Agerpres.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA