AcasăMARAMURESUL ISTORICCa să fie țigănia completă! Țiganii cer Guvernului infiintarea unui minister al...

Ca să fie țigănia completă! Țiganii cer Guvernului infiintarea unui minister al etniei pe care să-l conducă tot ei!

DISTRIBUIȚI

Partida Romilor „Pro Europa” Cluj cere viitorului Guvern infiintarea unui „mega-minister” al rromilor, condus de un membru al etniei, care sa se ocupe de gestionarea problemelor acestei minoritati in domenii precum educatia, sanatatea, de crearea de locuri de munca si de integrarea acestora.

Prim-vicepresedintele Partidei Romilor „Pro Europa” Cluj, Aurel Pascu (FOTO), a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca situatia rromilor este „dezastruoasa” si se trag semnale de alarma din partea Comisiei Europene legate de aceasta situatie.

„Cerem viitorului Guvern infiintarea unui mega-minister pentru rromi condus de un reprezentant al etniei, care sa se ocupe de gestionarea si rezolvarea problemelor rromilor in domenii precum educatia, sanatatea, crearea de locuri de munca si integrarea lor mult mai rapida. Situatia rromilor este dezastruoasa si se trag semnale de alarma din partea Comisiei Europene legate de aceasta situatie. Acest minister va pune in miscare rezolvarea problemelor cu care se confrunta rromii.

Daca tot se mareste numarul de ministere, sa se faca si unul pentru rromi. Ne-am inspirat din modelul de integrare al rromilor din Spania, unde in anul 2000 a fost infiintat un minister similar, care a ajutat la integrarea rromilor. Noi vrem sa avem o colaborare directa cu alte state ale UE, sa avem persoane de contact in statele unde traiesc rromi din Romania, cum ar fi Spania, Italia, Franta”, a spus Pascu.

El a afirmat ca formatiunea solicita si numirea unor rromi in ambasadele Romaniei din Franta, Italia, Marea Britanie, Italia sau Spania care sa monitorizeze rromii romani ce traiesc in aceste state.

„Rolul acestor reprezentanti rromi din ambasade este de a colabora si de a incerca sa rezolve problemele cu care se confrunta fiecare tara cu populatie roma din Romania”, a explicat Aurel Pascu.

Potrivit acestuia, Partida Romilor „Pro Europa” Cluj mai solicita viitorului Guvern sa tina cont in reorganizarea administrativ-teritoriala si de interesul rromilor, astfel incat judetul Mures sa fie inclus in regiunea nord-vest si sa fie scos din regiunea centru, pentru a se forma un echilibru.

„In judetele Mures, Salaj, Bihor, Maramures, exista o pondere de peste cinci la suta rromi si am dori ca regionalizarea sa tina cont si de interesele noastre. Si absorbtia fondurilor europene pe proiecte de rromi ar creste”, a spus Pascu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA