AcasăMARAMURESUL ISTORICCa românu' nu-i niciunu'! În loc să vadă dacă mai sunt apți...

Ca românu’ nu-i niciunu’! În loc să vadă dacă mai sunt apți să conducă, se înghesuie să își schimbe permisele!

DISTRIBUIȚI

Serviciul de Eliberare Permise de Conducere a fost asaltat de mii de soferi care vor sa-si schimbe carnetele inainte de 19 ianuarie, cand va intra in vigoare o noua lege, cu prevederi mai stricte.

Fie ca sufera de boli incompatibile, au o varsta venerabila sau nu vor sa dea bani in plus pentru vizele medicale impuse dupa 19 ianuarie, soferii s-au asezat la cozi inca de la primele ore ale diminetii. Nici unul nu se gândește că înainte de a se așeza la volan, mult mai bine ar fi să-și facă analizele mediccale, ca să vadă dacă mai este sau nu apt de-a conduce un autovehicul pe drumurile publice.

In fata unei asemenea harababuri, autoritatile locale au decis prelungirea programului de lucru cu publicul si au chemat oamenii acasa, din concediu, pentru a face fata cererilor.

Posturile de televiziune au transmis imagini cu batranei de peste 80 de ani, carora permisul de conducere le expira peste cinci ani, care stateau la coada la preschimbare.

Intrebati de reporteri de ce fac eforturi pentru preschimbarea permisului de conducere, acestia au evocat lipsa banilor, nicidecum incercarea de a scapa de controalele medicale care probabil i-ar priva de dreptul de a conduce masini pe drumurile publice.

Potrivit noii legi, termenul de valabilitate al permiselor eliberate dupa 19 ianuarie va fi de 5 ani, nu de 10 ani, cum se intampla acum. In plus, va fi necesara refacerea vizei medicale. O veste buna ar fi ca taxa pentru eliberarea permisului de conducere va continua sa fie de 68 de lei.

Legea 203/2012 pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in 12 noiembrie 2012 in Monitorul Oficial si va intra in vigoare din 19 ianuarie 2013.

„Legea 203/2012, care aduce modificarea Codului rutier de la data de 19 ianuarie 2013, este consecinta unei directive europene, 126/2006, iar noi am transpus in legislatia romaneasca prevederile acesteia”, a explicat, luni, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), comisarul sef Mihai Enache.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA