Acasă Actualitate CA ÎN ROMÂNIA - Logo-ul Bucureștiului. Primăria Capitalei a descalificat proiectul câştigător...

CA ÎN ROMÂNIA – Logo-ul Bucureștiului. Primăria Capitalei a descalificat proiectul câştigător din cauza asemănării cu cel al oraşului Taipei

DISTRIBUIȚI

Organizatorii concursului pentru logo-ul Capitalei au luat decizia, joi, de a descalifica lucrarea desemnată iniţial câştigătoare a timişoreanului Narcis Teodor Lupou. Decizia vine în urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare cu unul din logo-urile oraşului Taipei, anunţă Primăria Capitalei, citată de Mediafax.

“În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câştigător al concursului organizat de Primăria Capitalei şi unul dintre logo-urile oraşului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou. Facem precizarea că toţi participanţii la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, remis joi dimineaţă MEDIAFAX.

Juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt câştigător.

“Regretăm situaţia creată şi, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureştiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraş. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs şi validate de secretariatul tehnic”, potrivit sursei citate.

Iniţial, câştigător a fost desemnat Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani din Timişoara, a cărui lucrare a întrunit cel mai mare punctaj. El urma să primească premiul în valoare de 50.000 de lei brut. Ulterior, din cauza numeroaselor comentarii pe reţelele de socializare privind asemănarea dintre logo-ul desemnat câştigător pentru Bucureşti şi unul din logo-urile oraşului Taipei, Primăria Capitalei a revenit asupra deciziei.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA