AcasăEvenimentCA-N ROMÂNIA – Părinți nemulțumiți la Săcălășeni: lucrări demarate înainte de începerea...

CA-N ROMÂNIA – Părinți nemulțumiți la Săcălășeni: lucrări demarate înainte de începerea școlii; elevi care vor fi nevoiți să facă naveta în alte localități, înghesuiți într-un microbuz

spot_img

DISTRIBUIȚI

CA-N ROMÂNIA  Începutul anului școlar atrage după sine și primele probleme, semnalate de către părinți. Dacă vă relatam zilele trecute că în localitatea Colțirea, după închiderea școlii a urmat lacătul pe grădiniță, fapt care a nemulțumit mai mulți părinți (Citește AICI), astăzi poposim la Săcălășeni. Aici, lucrările de reabilitare a școlii din localitate au demarat… cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar. Chiar dacă este lăudabilă inițiativa de a reabilita și moderniza unitățile de învățământ, părinții se declară revoltați că vor fi nevoiți să își trimită copiii cu microbuzul în alte localități.

Problema de la Săcălășeni ne-a fost semnalată de către un grup de părinți care momentan dorește să-și păstreze anonimatul. Pe lângă faptul că aceștia sunt nemulțumiți că lucrările au debutat tocmai înainte de începerea școlii se întreabă cum vor fi transportați copiii lor în siguranță la unități din alte localități din moment ce există un singur microbuz iar numărul copiilor depășește limita acestuia.

Ați dormit toată vara, acum în prag de an școlar, vă apucă modernizarea. Presimt o mare nebunie la început de an școlar, sunt foarte curios cum o să transportați elevi în mașina școlii, câți vor fi peste limita legală!”, arată unul dintre părinții revoltați.

Un alt părinte spune că este o practică mai veche supraaglomerarea microbuzului școlar.

Șoferul nu merge cu câțiva, ci va umple autobuzul ca de obicei”, spune acesta.

O altă mămică arată că se bucură că se fac lucrări de modernizare, dar nu înțelege de ce s-a așteptat până la începutul școlii pentru ca acestea să fie demarate.

Noi ne bucurăm că se fac investiții, păcat că se fac pe modelul românesc: desfacem șantierul când începe școala. Ne-am trezit că avem școală aici, dar copiii noștri oricum vor face naveta. Și dacă nu ne convine să-i trimitem ca niște sardine în conservă, va trebui să îi ducem cu mașinile personale. Dar da, școala este gratuită”, spune femeia.

Așteptăm un punct de vedere din partea administrației publice locale din Sălălășeni, respectiv din partea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș pe adresa de e-mail contact@2.actualmm.ro sau la numărul de telefon 0749 857 575.

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA