AcasăEvenimentSportCa la ușa cortului! Scandalul din tenisul românesc a ajuns la faza...

Ca la ușa cortului! Scandalul din tenisul românesc a ajuns la faza zbierăturilor și amenințărilor!

DISTRIBUIȚI

Titularii echipei de Cupa Davis acuză, într-o scrisoare deschisă, că federaţia nu doreşte binele României. Haosul a fost întreţinut ieri de un conflict între fostul președinte Ilie Năstase şi actualul şef al FR Tenis, Ruxandra Dragomir.
Tenisul românesc este în criză profundă la nivel de echipă de Cupa Davis, după ce jucătorii de top au refuzat convocarea pentru meciul cu Olanda.

Totul a pornit în momentul în care Ruxandra Dragomir, preşedintele federaţiei autohtone, a decis să-l numească în funcţia de căpitan nejucător pe Ciprian Porumb în locul lui Andrei Pavel.
Horia Tecău şi compania şi-au explicat ieri decizia, declarându-se dezamăgiţi de ignoranţa şi de lipsa de comunicare a federaţiei. Dreptatea este undeva la mijloc, însă un lucru e cert: tenisul românesc este singurul care are de suferit în urma acestui scandal.

Ilie Năstase, fostul mare campion român, şi Ruxandra Dragomir au turnat ieri gaz pe foc, certându-se în direct, în cadrul unei emisiuni la Radio GSP.

„Să nu mai vorbeşti despre mine!”, a tunat Năstase, adăugând: „Dacă nu eram eu şi Ţiriac, nu exista tenisul românesc, iar tu te-ai fi jucat pe câmp, la Piteşti! De ce l-ai dat afară pe Pavel, care şi-a dat sufletul pentru echipa de Cupa Davis? Ce aţi câştigat voi? La conducerea tenisului e nevoie de oameni care au făcut sport de performanţă”. Preşedintele federaţiei a replicat prin insinuări despre o anchetă a DNA care se ocupă de mai multe presupuse fraude financiare făcute de „Nasty” pe vremea când conducea forul naţional.

„Noi suntem papagalii tăi? Lasă ciocul mic, fetiţo”, a mai urlat fostul câştigător de la Roland Garros.

Poziţia de forţă a tricolorilor mai are un substrat. Regulamentul precizează că un jucător nu poate participa la Jocurile Olimpice de la Londra, din această vară, dacă nu a evoluat în ultimul an şi pentru echipa de Cupa Davis a ţării pe care o reprezintă.

Toţi titularii de drept care au şansa de a ajunge la turneul olimpic au îndeplinit această cerinţă, aşa că îşi pot permite acum să boicoteze lotul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA