AcasăMARAMURESUL ISTORICCA LA UȘA CORTULUI – Maramureșenii Gheorghe Turda și Lupu Rednic se...

CA LA UȘA CORTULUI – Maramureșenii Gheorghe Turda și Lupu Rednic se fac de râs la toată țara

DISTRIBUIȚI

CA LA UȘA CORTULUI Îi ştie o ţară întreagă, sunt nume de seamă în folclorul românesc, însă şi rivali de temut. Lui Gheorghe Turda i s-a umplut paharul după ce Lupu Rednic a organizat un spectacol aniversar cu Ansamblul Ciocârlia, fără să-l invite şi pe el.

Maramureșeanul Gheorghe Turda (69 ani) este extrem de supărat pe conjudețeanul lui mai tânăr, Lupu Rednic (48 de ani), pentru că acesta nu l-a invitat să participe la spectacolul aniversar “Ciocârlia 70”, care va avea loc pe 23 noiembrie, la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne. Lupu Rednic este organizator al acestui spectacol şi director al Ansamblului Ciocârlia, funcţie pe care a primit-o în anul 2009. Veteranul Turda are însă la activ trei mandate în calitate de director al celebrului ansamblu folcloric, care anul acesta împlineşte 70 de ani de activitate.

”Cer de urgenţă d-nei ministru Carmen Dan (n.r. Ansamblul Ciocârlia se află sub tutela Centrului Cultural al MAI) destituirea lui Lupu Rednic, pentru incompetenţa lui profesională! El îşi bate joc de Ansamblul Ciocârlia creat de Gheorghe Turda. Dacă nu, merg la Preşedinţie! Un ţăran cu freză, un ţăran cu patru clase la cârma «Ciocârliei», nu ştie o notă pe portativ. «Ciocârlia» e un brand, nu e pensiune turistică. El şi-a dat doctoratul în turism. Cum e posibil, un amator, să conducă un ansamblu? El a refuzat să colaboreze cu Ansamblul Ciocârlia când eram eu acolo, iar acum a ajuns şeful «Ciocârliei» reînfiinţată de mine după ‘89. Tocmai eu, care am reînfiinţat «Ciocârlia», să nu fiu pe afişul spectacolului aniversar? Nici Gheorghe Zamfir nu este pe afiş, şi nici Dumitru Zamfira şi mulţi alţi colegi de-ai mei”, a declarat, pentru Click!, Gheorghe Turda.

Contactat de Click! pentru a-şi spune punctul de vedere, Lupu Rednic s-a ţinut tare pe poziţii. “Nu vreau să comentez foarte mult. Dar unele persoane nu ştiu să îmbătrânească frumos. Nu l-am invitat în spectacol pentru că a vorbit urât despre «Ciorcârlia». Am făcut un CD cu artiştii ansamblului, pe care figurează şi el. Dar în spectacol de ce să vină dacă a vorbit urât?”, ne-a spus Lupu. Gheorghe Turda a ţinut să precizeze că în intervenţiile lui filmate l-a criticat pe Lupu Rednic în persoană, nicidecum Ansamblul Ciocârlia. (click.ro)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA