AcasămodeleCA LA TVR - O realizatoare TVR Cluj a anunțat în direct...

CA LA TVR – O realizatoare TVR Cluj a anunțat în direct că a fost dată afară (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

D’ale TVR-ului. Realizatoarea TVR Cluj Irina Gașpar a anunțat ieri în direct că a fost dată afară de la studioul teritorial al postului public. Chiar în debutul emisiunii de la postul regional. Prezentatoarea emisiunii Regional Cafe a spus că toți colaboratorii TVR Cluj sunt în această situație pentru că „nu mai sunt bani”.

”Aseară, Clujul vuia de faptul că toţi colaboratorii de la TVR Cluj sunt daţi afară. Ăsta e într-adevăr adevărul. Cum ar veni, eu astăzi sunt aici pe ochi frumoşi. (…) Întrebarea fantastică era, domne, mai facem astăzi emisiune sau nu mai facem?”, a spus Irina Gașpar în matinalul de la TVR Cluj.

Realizatoarea TV a mai spus că ea a aflat miercuri seara de această decizie a managementului postului public de a renunța la colaboratorii studioului TVR din Cluj.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, declarația Irinei Gașpar făcută chiar în debutul emisiunii Regional Cafe:

”Aseară, Clujul vuia de faptul că toţi colaboratorii de la TVR Cluj sunt daţi afară. Ăsta e într-adevăr adevărul. Cum ar veni, eu astăzi sunt aici pe ochi frumoşi. Sau în sistem voluntariat. Asta, ce să zic, nu ar fi prima oară că la câte acțiuni de voluntariat am făcut la viața mea, încă una în plus contează mai puțin. Probabil că aceste fapte bune vor fi trecute la catastif. Întrebarea fantastică era, domne, mai facem astăzi emisiune sau nu mai facem? Sau eu fac emisiune sau nu mai fac? Situaţia din TVR nu este una nouă, toată lumea o ştie. Cum s-a pus problema? Ni s-a spus, domnilor colaboratori, nu mai sunt bani, dar dacă vreți să veniți la serviciu e ok. Sigur, eu am aflat aseară. Îmi făceam antrenamentele mele şi când vin de la antrenament văd 1240 de apeluri pierdute, cam pe acolo. Mă întrebau ce s-a întâmplat. Nimic nu s-a întâmplat, pai nimic nu ți s-a întâmplat dar nu o să mai primești bani. Am aflat aseară că nu mai am loc de muncă, de la prieteni”, a declarat Irina Gaşpar, în direct, la TVR.

TVR Cluj și-a anunțat miercuri, 6 aprilie, toți colaboratorii că sunt concediați, potrivit stiridecluj.ro. Astfel, începând de miercuri cei 10 colaboratori, 7 reporteri / producători, și 3 cameramani, de la Știri au fost concediați. Oamenii au fost anunțați că nu le mai sunt prelungite contractele începând din 1 aprilie și că pentru ultimele 6 zile nu vor fi plătiți. Colaboratorii au fost informați că nu sunt dați afară, dar că nu mai sunt plătiți. Decizia unanimă a fost să renunțe la colaborarea cu TVR.

Televiziunea Română se află într-o situație critică, atât din punct de vedere economic, cât și din cauza faptului ca postul public nu are un președinte director – general.

Comisiile de cultură reunite o vor audia luni pe Monica Ghiurco, nominalizată de Consiliul de Administrație pentru funcția de preşedinte director-general al TVR. În aceeaşi seară urmează ca plenul reunit al Parlamentului să voteze această propunere, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Monica Ghiurco, membru al Consiliul de Administrație din partea angajaților, a fost propusă miercuri de CA pentru funcția de președinte al instituției. La alegerile din CA au participat Irina Radu și Monica Ghiurco. Ghiurco a primit șapte voturi, în timp ce Irina Radu, șase.

Sursa: paginademedia.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA