spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICCA LA CLUJ PE NICAIERI - Politistii fac dosare penale pentru mopedistii...

CA LA CLUJ PE NICAIERI – Politistii fac dosare penale pentru mopedistii fara permis. Aberant pentru nu sunt norme de aplicare ale legii iar permisele nu se pot inca obtine!

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii clujeni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat care conducea un moped fără a avea permis, act care, însă, nu se poate obţine deocamdată deoarece legea privind conducerea modepedelor şi a scuterelor a intrat în vigoare de câteva zile, iar metodologia de aplicare nu a apărut încă, scrie Antena3. Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliţia Cluj, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele unui conducător de moped prins fără permis.

„La data de 23 ianuarie, ora 11.00, poliţişti ai Secţiei 2 Poliţie l-au depistat în trafic pe Mircea H., de 51 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un moped pe strada Argeş, fără a avea permis de conducere. Bărbatul este cercetat  penal pentru conducere pe drumurile a unui autovehicul fără a avea permis de conducere”, se arată în comunicat. Purătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Cluj, Sorin Precup, a declarat că poliţiştii clujeni nu vor ieşi la „vânătoare de mopedişti”, dar dacă vor fi prinşi conducătorii de mopede care nu au permis vor fi sancţionaţi.
„Din data de 19 ianuarie, Poliţia Rutieră are în atenţie şi acest lucru, acum nu trebuie să se înţeleagă că poliţiştii rutieri, odată cu intrarea în vigoare a legii, au ieşit la vânatoare de mopedişti, dar, fiind în trafic, la datorie, nu putem trece cu vederea acei conducători de mopede care nu au permis auto. În aceste cazuri se întocmeşte dosar penal, iar pedeapsa prevăzută pentru această infracţiune este închisoare de la un an la cinci ani”, a spus Precup.
Mopedele, scuterele şi ATV-urile nu mai pot fi conduse fără permis, legea în acest sens întrând în vigoare în 19 ianuarie.
Potrivit legii, persoanele care nu deţin permise de conducere din nicio categorie nu mai pot conduce mopede, scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi, fără a susţine un examen teoretic şi unul practic pentru obţinerea permiselor din categoria „AM” „A1” şi „B1”.
Examenul pentru obţinerea permiselor de categorie „AM”, „A1” şi „B1” poate fi susţinut, conform legii, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Metodologia de aplicare a legii, însă, nu a apărut încă, iar şcolile de şoferi nu pot face înscrieri pentru pregătirea pentru aceste examene.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA