AcasăActualitateSocialCA ÎNTRE VECINI - Guvernatorul regiunii Transcarpatia, în vizită la Prefectura Maramureș...

CA ÎNTRE VECINI – Guvernatorul regiunii Transcarpatia, în vizită la Prefectura Maramureș pentru Podul peste Tisa

spot_img

DISTRIBUIȚI

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a primit joi, 10.09.2015, vizita guvernatorului regiunii ucrainiene Transcarpatia, domnul Ghennadi Moskal. Principalul subiect pus in discutie in cadrul acestei intalniri, a fost Podul peste Tisa si gasirea unor solutii pentru continuarea investitiei, avand in vedere importanta acestuia atat pentru regiunea de Nord a tarii, cat si pentru partea de Vest a Ucrainei.

Prefectul i-a adus la cunostinta guvernatorului toate demersurile facute pana in prezent in ceea ce priveste Podul peste Tisa, mentionand ca ultimul pas care trebuie facut, este semnarea acordului bilateral. “Cred foarte mult in acest aceasta investitie, care as dori foarte mult sa se realizeze in acest mandat al nostru, daca se semneaza acordul.”, a declarat prefectul Anton Rohian.

Guvernatorul Ghennadi Moskal s-a aratat incantat de acest proiect, promitand ca va pune discutia in asa fel cu primul ministru al Ucrainei incat acest acord sa fie semnat.

Un alt subiect pus in discutie de domnul guvernator, a fost problema traficului de tigari de contrabanda de la granita romano- ucraineana, unde au suplimentat cu 600 de graniceri zona de frontiera, incarcand sa opreasca acest fenomen.

Pe acesta tema, a fost prezent la intalnire comisar sef de politie Florin Coman, adjunct al Sefului Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, care a specificat ca cea mai frecventa zona de contrabanda este la granita Valea Viseului- Dilove. “In aceasta zona, localitatile sunt una langa cealalta, iar locuitorii acestora, din asa ceva traiesc, incepand inca de la 12- 13 ani. Granicerii stiu despre acest fenomen, fiind cea mai grea zona, dar pentru a combate aceasta problema, trebuie sa existe o alternativa economica si schimbata mentalitatea cetatenilor din acea zona”, a declarat comisar sef de politie, Florin Coman. Buna colaborare dintre Politia de Frontiera Sighetu Marmatiei si cea Ucraineana a fost subliniata de guvernatorul Ghennadi Moskel, colaborare care se va continua in aceleasi conditii si in viitor.

La finalul intalnirii, guvernatorul a tinut sa precizeze ca un alt motiv pentru care a dorit o intalnire cu prefectul judetului, esta cel al manifestarilor culturale care s-au organizat intre Romania si Ucraina in judetul nostru. Din acest punct de vedere, reprezentantul Ucrainei a venit cu propunerea organizarii unui “festival intre vecini” la finele lunii septembrie, idee foarte bine primita si acceptata de prefectul Anton Rohian. Ambele parti s-au angajat in organizarea acestui festival intre prieteni, care va da un imbold si va intari colaborarea si legatura dintre Maramures si regiunea Transcarpatia.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA