AcasăActualitatePoliticCA ÎNTRE PRIETENI – Ponta îi mărește de trei ori salariul președintelui...

CA ÎNTRE PRIETENI – Ponta îi mărește de trei ori salariul președintelui Johannis!

DISTRIBUIȚI

Guvernul Ponta lucrează la o nouă Lege a salarizării în sistemul public şi îi pregăteşte o surpriză preşedintelui. Klaus Johannis va avea, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, salariul de 20.000 de lei. Potrivit legii, cel mai mare salariu va fi al preşedintelui, iar lefurile vor fi acordate la stat în funcţie de studiile fiecărui angajat.

Premierul Victor Ponta declara recent că salarizarea în sectorul bugetar este o problemă nerezolvată, ba chiar un „dezastru” şi dădea ca exemplu salariile preşedintelui şi prim-ministrului, spunând că acestea sunt mai mici decât salariul unei secretare de la o companie privată. Totodată, la începutul anului, după o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, Ponta a relatat că i-a spus acestuia că, după majorarea recentă cu 85% a veniturilor salariale pentru funcţionarii care gestionează fonduri europene, atât şeful statului, cât şi prim-ministrul sau miniştrii au cele mai mici salarii.

Ministerul Muncii, Rovana Plumb, care lucrează la viitoarea Lege a salarizării, vrea să repare aceste lucruri. Astfel, salariul preşedintelui va fi majorat şi va creşte de la 7.000 de lei, cât este în prezent, la aproximativ 20.000 de lei.

Pe de altă parte, lefurile vor fi acordate la stat în funcţie de studiile fiecărui angajat, urmând să existe cinci clase de salarizare: studii superioare, studii superioare de scurtă durată, studii medii cu BAC, studii medii şi necalificaţi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA