Acasă Administrație BULETINE BAIA MARE - A fost inaugurat noul sediu al evidenței populației,...

BULETINE BAIA MARE – A fost inaugurat noul sediu al evidenței populației, iar cetățenii se pot programa și online

DISTRIBUIȚI

De mai bine de 20 de ani, băimărenii erau nevoiți să se prezinte într-un sediu al “buletinelor” în condiții mizere și înghesuiți, așteptând la rând într-un spațiu  îngust din clădirea Poliției Municipale Baia Mare. Situația nu era plăcută nici pentru angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor/Biroul de Evidență Informatizată a Persoanei care are astăzi un sediu nou, în clădirea în care a funcționat pe vremuri clubul Phoenix, recent reabilitată, din apropierea Poliției Municipiului, situată pe strada Tineretului nr.2A

Condiții moderne pentru băimăreni

Primarul Cătălin Cherecheș a anunțat la începutul acestui an mutarea sediului Evidenței Populației într-un centru modern, la standarde demne de un municipiu reședință de județ. Promisiunea a fost onorată astăzi, 22 septembrie 2020, când primarul, împreună cu conducerea serviciului din subordinea Administrației Publice Locale, a inaugurat noua “casă” a buletinelor.

Noul sediu își va deschide porțile pentru cetățeni începând de joi, 24 septembrie, de la ora 14:00 și se află în clădirea fostului club Phoenix, în spatele Poliției Municipale, pe strada Tineretului nr.2A. Practic, la doi pași de fosta locație.

Cea mai mare rușine din perspectiva funcționării era acest serviciu de evidență informatizată a populației, instituția care se ocupă de gestionarea identității, respectiv de buletine, așa cum cu toții cunoaștem. A fost o funcționare pe o perioadă de zeci de ani într-un spațiu impropriu și cred că este un moment important atât pentru cetățeni, cât și pentru noi, să spălăm această rușine, să le oferim niște condiții mult mai bune inculsiv pentru a aștepta, pentru a-și depune documentele, pentru a ridica documentele, dar și pentru colegii noștri care lucrează aici. Mă bucur că am reușit să facem, împreună cu cei care conduc această instituție a municipiului Baia Mare, un pas important înspre cetățeni, înspre respectul față de cetățean și îi invităm, începând de joi, de la ora 14:00 în clubul Phoenix, pentru că majoritatea cetățenilor îl cunosc ca și vechiul club Phoenix, lângă Poliția Municipiului Baia Mare. Eu cred că se vor bucura să fie primiți într-o zonă de civilizație și de respect”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Programări online

O noutate în ceea ce privește funcționalitatea “buletinelor” constă în faptul că, de acum, cetățenii vor putea să se programeze ONLINE pentru a-și rezolva problemele cu care se prezintă la Evidența Populației.

Sediu nou și pentru Direcția de Venituri

În cadrul evenimentului de astăzi, primarul Cătălin Cherecheș a făcut un nou anunț important pentru băimăreni: și sediul Direcției de Venituri de pe strada Crișan se va muta într-o nouă locație. Mai exact, tot de joi, cei care au treabă la Direcția de Venituri se vor prezenta la noul sediu din cadrul Centrului de Afaceri Milleniul, la intersecția străzilor 1 Mai cu Vasile Lucaciu și Piața Libertății.

ActualMM

 

(comandat de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, executat de ActualMM, cod mandatar financiar 21200185)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA