AcasăAdministrațieBULETIN RUTIER 9 IANUARIE - Vezi care este starea drumurilor și a...

BULETIN RUTIER 9 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 9 IANUARIE  Vremea a fost rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul a fost mai mult senin. Vântul a suflat în general slab. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș -13 grade Celsius. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din județ este parțial umed. Nu sunt probleme în trafic.

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu două utilaje și au răspândit cinci tone sare pe DN18 și DN17C la Vișeu. Societatea care administrează sectoarele de drumuri județene a intervenit cu nouă utilaje și a împrăștiat 88 tone material antiderapant. Vizibilitatea în trafic este bună, cer acoperit pe majoritatea sectoarelor. Vântul suflă liniștit. Este în vigoare o avertizare cod galben de precipitații mixte care favorizează depunerea de polei. CJSU recomandă conducătorilor auto să își adapteze viteza la condițiile de trafic, la cele meteorologice și de pe drum. Sunt sfătuiți să adopte o conduită preventivă și să nu manevreze brusc vehiculele. Pe drumuri acoperite de polei distanță de frânare se multiplică.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile, influențate de fenomenele de iarnă. Nu au fost înregistrate probleme. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cislă, Vaser, Ruscova, Mara, Sălaj, Lăpuș, Cosau, Cavnic și Firiza. Se mențin podurile de ghrata cu ochiuri pe râurile Iza, Botiza, Lăpuș și Suciu. Sunt poduri de gheață formate pe râurile Iza, Mara, Barsau și Nistru (apa trece peste podul de ghreata).

Stratul de zăpadă măsoară: până la 12 cm la Vf. Iezer, 10 cm în Baia Borșa, 5 cm în Poiana Borșa, 4 cm la Baiut, Bicaz, Copalnic, în Pasul Gutai, Lapusel, Răzoare, Buciumi, Târgu Lăpuș și Moisei,3 cm la Firiza, Busag, Salsig,Suciu de Jos, Cavnic, Sieu, sacel, Bistra și Valea Viseului, 2 cm în Baia Mare, Sighetu Marmației, Ocna Sugatag, Leordina, Luhei, Strâmtură, Vadu Izei și Ferești.

Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -10 grade la Târgu Lăpuș, -7 grade la Cavnic, Baia Sprie, Baia Mare, Seini, Somcuta Mare, în Pasul Prislop și Pasul Gutai, -5 grade la Ocna Sugatag, Borșa și Vișeu de Sus, -4 grade la Sighetu Marmației. Vremea va deveni astăzi în județ apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse, se vor semnala precipitații slabe mixte ce pot favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade și 1 grad, iar cele minime, în creștere față de nopțile precedente, între -6 și -2 grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceață.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA