AcasăAdministrațieBULETIN RUTIER 6 IANUARIE - Vezi care este starea drumurilor și a...

BULETIN RUTIER 6 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 6 IANUARIE  Vremea a fost rece, izolat geroasă noaptea. Cerul a fost mai mult noros ziua, variabil noaptea. Local a nins slab. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 4.3 l/mp la Moisei. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în în zona montană înaltă de până la 43 km. Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Târgu Lăpuș -11 grade și la Sighetu Marmației -10 grade.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, cu excepția DN18, în Pasul Prislop, unde între km 156 și km 180 se găsește depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată cu grosimea cuprinsă între 0-2 cm. Tot pe acest sector de drum național, între km 165 și km 175, vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri. Ceața este prezentă și pe E58, spre Seini. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 16 utilaje și au răspândit 102 tone sare. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. Angajații de la societatea care administrează sectoarelor de drumuri județene au intervenit cu 28 utilae și au împrăștiat 409 tone material antiderapant.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile, influențate de fenomenele de iarnă. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisă, Vișeu, Cislă, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Barsau, Lăpuș, Suciu, Cavnic și Nistru. Sunt formate poduri de gheață cu ochiuri pe râurile Iza, Botiza și Mara. Curg sloiuri de gheață pe râurile Vișeu, Lăpuș și Someș. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară 13 cm în Baia Borșa, 12 cm la vf. Iezer 10 cm la Moisei, 8 cm în Poiana Borșa și Valea Vaserului, 6 cm la Sacel și în Pasul Gutai, 5 cm la Cavnic, Baiut, Grosii Tiblesului, Bicaz, Buciumi, 4 cm pe Valea Viseului, Bistra, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Sieu, Răzoare, Lapusel, Firiza 3 cm în Baia Mare, Ocna Sugatag, Salsig, Leordina. Sunt asigurate serviciile de utilitate publică.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -13 grade la Vf. Iezer, -12 grade la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației -11 grade în Baia Mare, Seini, Somcuta Mare -9 grade în Pasul Prislop și Pasul Gutai, -8 grade în Baia Sprie, -7 grade la Ocna Sugatag și Cavnic -6 grade la Borșa, Vișeu de Sus. Vremea va fi frumoasă, dar rece noaptea și dimineața, local geroasă. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 și -8 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

Având în vedere temperaturile negative din cursul nopții și al dimineții CJSU recomandă cetățenilor să nu se deplaseze în afară fără mănuși, căciulă, fular, șosete groase. Persoanele cu afecțiuni cardio-respiratorii reprezintă o altă categorie care trebuie să se ferească de frig pentru că expunerea îndelungată la temperaturi extreme negative poate agrava aceste boli. Trecerea bruscă de la ger la căldură poate, de asemenea, favoriza probleme de sănătate. Temperaturile extreme negative pot cauza degerături, hipotermii sau boli respiratorii. Conform specialiștilor în medicină, organismul uman tinde să își mențină o temperatură constantă prin autoreglare, însă cu toate acestea, dacă temperatura mediului devine tot mai scăzută, cu atât mai mare este pierderea termică. Dacă la vremea geroasă se adaugă fenomene ca umezeală, vânt sau alți factori, acest proces crește exponențial. Pentru a preveni producerea unor situații de urgență (incendii) solicităm populației să nu utilizeze instalații improvizate de încălzire care pot pune în pericol viața cetățenilor, bunurile materiale ale persoanelor juridice și fizice. Se va acorda în aceste zile cu temperaturi extreme negative o atenție deosebită persoanelor fără adăpost care sunt vulnerabile la ger.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA