AcasăActualitateBULETIN RUTIER 4 IANUARIE - Care este starea drumurilor și a vremii...

BULETIN RUTIER 4 IANUARIE – Care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 4 IANUARIE Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei, rece noaptea și dimineața. Cerul a fost variabil, vântul a prezentat intensificări în zona montană înaltă. În zonele joase a fost semnalată ceață, asociată cu depunere de chiciură. Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Târgu Lăpuș -9 grade Sighetu Marmației -8grade Circulația rutieră se dsfasoara în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și uscat, parțial umed pe anumite tronsoane din zonele de munte. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu șase utilaje și au răspândit 20 tone de material antiderapant pe DN18, în Pasul Prislop și la Vișeu de Sus.

Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri naționale. Vântul suflă liniștit, cu intensificări trecătoare în zona înaltă de munte. Este în vigoare o atenționare cod galben de ceață, asociată cu depunere de chiciură în parte de sud vest și de centru a județului (28 unități administrativ-teritoriale). CJSU recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să folosească luminile de întâlnire și pe cele de ceață, să evite efectuarea depășirilor și să păstreze o distanță de siguranță pentru a putea opri autovehiculele. De asemenea, este important să adapteze viteza la condițiile de trafic, de drum și cele meteorologice.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în ușoară scădere. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarnă sunt prezente pe principalele cursuri de apă din zonele de deal și de munte. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cîșlă, Ruscova, Cavnic, Iza, Botiza, Suciu și Mara. Curg sloiuri de gheață pe râurile Vișeu și Lăpuș. Strat de zăpadă se găsește doar în zona înaltă de munte și măsoară până la 10 cm la Vf. Iezer. Vremea va fi astăzi apropiată de normalul termic la perioadei în județul nostru. Cerul va fi acoperit. Vor cădea la început precipitații mixte, iar în a doua parte a intervalului sub formă de ninsoare. La munte va ninge. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări trecătoare. În zona montană înaltă, va spulbera zăpada pe crește.

Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 1 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad. Valori ale temperaturii aerului la această oră: -8 grade la Târgu Lăpuș, -7 grade la Sighetu Marmației și Ocna Sugatag, -5 grade în Pasul Prislop, Baia Mare, Seini, Somcuta Mare, -4 grade în Pasul Gutai, la Cavnic și în Baia Sprie, -2 grade la Vișeu de Sus și -1 grad în Borșa și la Vf. Iezer.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA