AcasăActualitateBULETIN RUTIER 3 IANUARIE - Care este starea vremii și a drumurilor...

BULETIN RUTIER 3 IANUARIE – Care este starea vremii și a drumurilor în județul Maramureș

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 3 IANUARIE Vremea a fost frumoasă, cu cer variabl. În zona joasă s-a semnalată ceață. A fulguit în zona montană înaltă. Vântul a suflat, slab, la moderat, dar a prezentat intensificări pe creste, unde a spulberat zăpada. Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Târgu Lăpuș -8 grade Celsius.

Strat de zăpadă se găsește doar în zona montană înaltă și măsoară până la 16 cm la Vf. Iezer. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și uscat. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu trei utilaje și au răspândit 11 tone sare pe DN 18 în Pasul Prislop, la Vișeu de Sus și pe Dealul Hera. Nu au fost semnalate probleme în trafic sau perturbări ale traficului, datorită condițiilor meteorologice.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost staționare, cu tendințe de scădere. Fenomenele de iarnă sunt prezente pe cursurile de apă. Temperaturile scăzute au favorizat extinderea și intensificarea acestora pe râurile din zonă de munte și de deal. Nu au fost înregistrate probleme. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cislă, Ruscova, Cavnic, Iza, Botiza, Suciu și Mara. Curg sloiuri de gheață pe râul Lăpuș. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Sunt asigurate serviciile de utilitate publică. Cerul este parțial acoperit în zonele de deal și de șes și acoperit în zonele de munte. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă liniștit, dar prezintă intensificări trecătoare în zona înaltă de munte.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -9 grade la Târgu Lăpuș, -7 grade la Sighetu Marmației, -6 grade la Ocna Sugatag, în Pasul Gutai și la Cavnic, -4 grade în Baia Mare și Baia Sprie, -3 grade la Somcuta Mare, Vișeu de Sus și Pasul Prislop, -2 grade la Seini -1 grad la Borsa, Vremea va fi astăzi în județ apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde va spulberă zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -7 și -3 grade. Izolat, noaptea și dimineața vor fi condiții de ceată.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA