spot_img
AcasăActualitateBULETIN RUTIER 28 DECEMBRIE - Vezi care este starea drumurilor și a...

BULETIN RUTIER 28 DECEMBRIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 28 DECEMBRIE   Vremea s-a răcit față de zilele precedente. În zonele de șes și de deal au căzut precipitații mixte, la munte a nins. Stratul de zăpadă este prezent în zona montană înaltă și măsoară până la 15 cm la Vf. Iezer. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Cavnic, Târgu Lăpuș și Borșa -2 grade Celsius. La Vf. Iezer s-au înregistrat -11 grade Celsius.

Circularia rutieră se desfășoară pe drumurile publice din județ în condiții de iarnă. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 2 cm se găsește depusă pe DN 18, în Pasul Prislop. Tot aici, vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, între km 160 și km 180. Vântul suflă în zonă cu viteze de 30 km/h. CJSU recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să folosească luminile de întâlnire și cele de ceață, să păstreze distanța între autovehicule și să își adapteze viteza la condițiile din trafic și cele meteorologice. De asemenea, reamintim conducătorilor auto că la deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Celelalte sectoare de drumuri publice din județ au carosabilul curat și umed în zonele de deal și de munte, parțial uscat și uscat la șes.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 16 utilaje și au împrăștiat 109 tone de sare (62 tone în Pasul Prislop, 17 tone la Vișeu de Sus, pe DN18 și DN 17C, 13 tone pe Dealul Hera, 3 tone DN18 la Sighetu Marmației, 10 tone în Pasul Gutai, două tone pe DN1C și două tone pe E58). Nu au fost semnalate probleme în trafic din cauza condițiilor meteorologice. Conducătorii auto se pot informa cu privire la starea părții carosabile la telefon 0262 211789 Dispecerat Secția de Drumuri Naționale, 0262 214101 Dispecerat drumuri județene. Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea acumulării hidrotehnice se desfășoară în condiții de iarnă.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -3 grade la Borșa, Cavnic și în Pasul Gutai, -1 grad la Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus, 0 grade la Ocna Sugatag, Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare. Vremea se menține și astăzi rece în județ, cu valori apropiate de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult acoperit. Local, vor cădea precipitații mixte. La munte va ninge. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, iar pe creste va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 1 și 2 grade, iar cele minime între -3 grade și 0 grade. Izolat se va semnala ceață.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA