AcasăActualitateBULETIN RUTIER 22 FEBRUARIE - Care este starea vremii și cum se...

BULETIN RUTIER 22 FEBRUARIE – Care este starea vremii și cum se circulă pe drumurile din județ

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 22 FEBRUARIE Vremea a fost mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. In cursul zilei, izolat la munte a nins. In cursul noptii pe arii extinse au cazut precipitatii sub forma de ploaie si lapovita. Cantitatea maxima de apa cazuta a fost de 2 l/mp, in Baia Mare. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 61 km/h, la Vf.Iezer, viscolind zapada. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 6 grade la Ocna Sugatag, Targu Lapus si 8 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei.

Stratul de zapada masura, aseara, pana la 40 cm, la Vf. Iezer. La primele ore ale diinetii temperatura aerului avea valoarea cuprinsa intre 0 grade la Targu Lapus, Ocna Sugatag si 2 grade in Baia Mare.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. A nins în cursul diminetii la munte. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe DN18, in Pasul Gutai (intre km 15 si km 35), respectiv pe Dealul Hera. Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul umed. Cerul este acoperit. Precipitatii sub forma de ploaie si lapovita cad pe sectoarele de drumuri nationale din zona Baia Mare si Sighetu Marmatiei, fulguieste si ninge slab in rest. Vizibilitatea este redusa in trafic, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop (intre km 165 si km 175). Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si imprastiat 73 tone sare.

Nivelurile si denitele cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masoara: 82 cm la Cavnic, 63 cm in Pasul Gutai, 58 cm la Firiza, 55 cm la Baiut, 42 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Luhei, 22 cm la Ruscova, 17 cm in Baia Borsa si 12 cm in Poiana Borsa, 9 cm la Targu Lapus.

Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica. Valori ale temperaturii aerului: 0 grade la Targu Lapus, Cavnic, Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, Borsa, Viseu de Sus, 1 grad in Baia Sprie, 2 grade in Baia Mare si Seini.

Vremea se va raci, mai accentuat pe parcursul noptii, cand local va deveni geroasa. Cerul va fi variabil, temporar noros in cursul zilei, cand pe arii relativ extinse ,vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. La munte va ninge. Izolat, la munte cantitatile de apa pot depasi 10 l/mp. Vantul va sulfa, in general moderat, cu intensificari temporare indeosebi dupa-amiaza si seara care la rafala vor atinge si depasi local 50 km/h In zona montana inalta va sufla tare, cu rafale de peste 70-80 km/h, unde va viscoli ninsoarea si spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 6 grade, iar cele minime intre -13 si -9 grade, mai scazute in depresiuni.

Maine, 23 februarie a.c., prognoza meteorological prevede ca cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. Izolat, la munte vor fi posibile fulguieli. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si 1 grad, iar cele minime intre -13 si -8 grade, mai scazute in depresiuni. Izolat, in zonele joase vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA