AcasăActualitateBULETIN RUTIER 18 IANUARIE – Vezi care este starea vremii și a...

BULETIN RUTIER 18 IANUARIE – Vezi care este starea vremii și a drumurilor în județul Maramureș

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 18 IANUARIE  Vremea a fost usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost noros. In cursul zilei, izolat au cazut precipitatii slabe, iar in zona montana inalta a nins. Noaptea, local au cazut ploi slabe. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 1.1 l/mp la Vf. Iezer. Vantul a suflat in general slab, dar a prezentat intensificari in zona montana inalta, de paana la 100 km/h, la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 1 grad la Targu Lapus si 4 grade la Ocna Sugatag. In zona montana inalta s-a semnalat ceata.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 78 cm la Baraj Firiza.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre 0 grade la Targu Lapus si 3 grade in Baia Mare, Ocna Sugatag. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Borsa si Cavnic, -1 grad.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Zapada framantata se gaseste depusa doar pe DN 18, în Pasul Prislop, intre km 156 si km 180, unde masoara pana la 1 cm. În acest sector al drumului national, vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri. Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul curat și umed. Ninge pe DN 18, in Pasul Gutai, precipitatii sub forma de lapovita cad in Pasul Prislop, ploua pe celelalte sectoare de drumuri nationale. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 12 utilaje si au imprastiat 40,5 tone sare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile, nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Lapus, Suciu si Firiza. Sunt poduri de gheata cu ochiuri pe cursul raurilor Iza, Botiza, Cosau, Mara, Cavnic si Firiza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor din judet.

Vremea va fi astazi usor mai calda decat normalul termic al perioadei Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii mixte la inceput, dar mai apoi vor predomina ninsorile. La munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta, unde va viscoli sau spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 5 grade, iar cele minime intre -4 si -2 grade.

Prognoza meteorological prevede ca maine, 19 ianuarie, vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros. In cursul serii si al noptii va ninge pe arii relativ extinse . Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 0 grade, iar cele minime intre -7 si -4 grade.

Duminica vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse va ninge. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -4 si -2 grade.

 

Informații furniate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA