Acasă Administrație BULETIN RUTIER 16 IANUARIE - Vezi care este starea drumurilor și a...

BULETIN RUTIER 16 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 16 IANUARIE Vremea a fost frumoasă și mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult senin. Vântul a suflat în general slab. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș -10 grade Celsius.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din județ este parțial umed. Cerul pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale senin, respectiv parțial acoperit în zona înaltă de munte. Vântul bate liniștit. Vizibilitatea este redusă în trafic, sub 100 de metri, pe DN18, întreg sectorul de la Petrova. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu șase utilaje și au împrăștiat 20 tone de material antiderapant în Pasul Gutai, DN18 la Petrova și pe DN17C. SC Drumuri Poduri a intervenit cu 11 utilaje și au răspândit 98 tone material antiderapant pe sectoarele de drumuri județene.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile, influențate de fenomenele de iarnă. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Cosau, Barsau, Lăpuș și Cavnic. Sunt poduri de gheață pe râurile Iza, Mara Lăpuș și Suciu. Poduri de gheață suspendate sunt formate pe cursurile râurilor Botiza și Mara. Se menține podul de gheață format pe râul Iza ( apa curge pe sub podul de gheață). Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpada măsoară până la 10 cm la Vf. iezer, 4 cm în Baia Borșa, 3 cm pe Valea Vaserului, 2 cm în Poiana Borșa, la Suciu, Blidari și Firiza, 1 cm la Cavnic.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -11 grade la Târgu Lăpuș,-7 grade la Seini, Somcuta Mare,-6 grade la Sighetu Marmației, -5 grade în Baia Sprie, Baia Mare, -4 grade la Ocna Sugatag,-3 grade în Pasul Prislop, Pasul Gutai, la Cavnic, 0 grade la Vișeu de Sus, 1 grad la Borșa, 3 grade la Vf. Iezer.

Vremea va fi astăzi în județ predominant frumoasă. Cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -7 și -3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA