AcasăAdministrațieBULETIN RUTIER 11 IANUARIE - Vezi care este starea drumurilor și a...

BULETIN RUTIER 11 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 11 IANUARIE  Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei, cu cer temporar noros. Izolat a fost semnalată ceață. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din județ este curat și parțial umed pe sectoarele de drumuri naționale, respectiv curat și uscat în zona de șes pe drumurile județene și parțial umed la deal și munte. Cer parțial acoperit, vânt liniștit cu intensificări pe creste. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș -8 grade. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, în Pasul Gutai, Dealul Huța-Certeze, Dealul Hera, Dealul Stefanitei și DN18 la Vișeu de Sus.

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 10 utilaje și au împrăștiat 44 tone material antiderapant pe DN1C, DN18, DN19 și DN17C. Societatea care administrează sectoarele de drumuri județene au intervenit cu 14 utilaje și au răspândit 139 de material antiderapant.

Debitele și nivelurle cursurilor de apa din județ au fost ușor variabile, cu tendințe de scădere. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarnă sunt instalate pe cursurile de apa. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cislă, Mara, Ruscova, Suciu, Cavnic, Sălaj, Firiza. Se mențin podurile de gheață cu ochiuri pe râurile Boriza, Mara, Suciu și Nistru. Poduri de gheață sunt pe cursurile râurilor Vișeu, Iza și Mara (apa curge peste podul de gheață). Curg sloiuri de gheață pe râurile Vișeu, Lăpuș și Someș.Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară 10 cm la Vf. Iezer, 8 cm în Baia Borșa, 5 cm pe Valea Viseului, 4 cm în Pasul Gutai și la Baiut, 3 cm în Poiana Borșa, 2 cm la Târgu Lăpuș, Cavnic și Firiza.

Valori ale temperaturii aerului: -8 grade la Târgu Lăpuș, -6 grade în Baia Sprie, -5 grade în Pasul Gutai, -4 grade la Vf. Iezer, în Pasul Prislop și la Somcuta Mare, -3 grade în Baia Mare, Sighetu Marmației, Ocna Sugatag, Seini, Cavnic, -1 grad la Borșa și Vișeu de Sus. Vremea va fi astăzi în județ apropiată de normalul termic al perioadei.

Cerul va fi mai mult noros. Pe arii restrânse vor cădea precipitații slabe mixte, iar la munte va ninge slab. Vântul va suflă slab la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime între -5 și -1 grad. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA