AcasăAdministrațieBULETIN RUTIER 10 IANUARIE - Vezi care este starea drumurilor și a...

BULETIN RUTIER 10 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 10 IANUARIE   Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse s-au semnalat ploi slabe care local au depus polei. În zona montan înaltă s-au semnalat precipitații slabe mixte. Cel mai rece a fost noaptea trecută, în prima parte a intervalului la Târgu Lăpuș -7 grade Celsius.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul este curat și umed pe toate sectoarele de drumuri publice în județ. Cer acoperit, vânt liniștit vizibilitate redusă de ceață sub 100 de metri în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 18 utilaje și au răspândit 155 tone sare pe DN1C, E58, DN18, DN19, DN17C DN18B și centura de ocolire a municipiului Baia Mare. Societatea care administrează sectoarele de drumuri județene a acționat cu 35 utilaje și au împrăștiat 575 tone material antiderapant.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarnă sunt prezente pe cursurile de apă. Gheață formată la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cislă, Vaser, Ruscova, Mara, Sălaj, Suciu, Cavnic, Firiza. Poduri de gheață cu ochiuri sunt pe cursurile râurilor Botiza, Mara, Barsau, Lăpuș, Suciu și Nistru. Se mențin podurile de gheață pe râurile Vișeu, Iza, Mara,Barsau, (apa curge peste podurile de gheață). Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară: 11 cm la Vf. Iezer, 9 cm în Baia Borșa, 6 cm pe Valea Vaserului, 4 cm în Pasul Gutai, la Baiut, Bicaz, Răzoare și Poiana Borșa, 3 cm la Târgu Lăpuș, Firiza, Busag, Cavnic, Suciu de Jos, Buciumi, Salsig, Sacel, Moisei 2 cm la Sighetu Marmației și Baia Mare, Bistra, Luhei, Sieu, Lapusel, 1 cm la Strâmtură, Vadu Izei, Mara, Ferești. Valori ale temperaturii aerului la această oră: -3 grade în Pasul Gutai și la Cavnic -2 grade în Pasul Prislop, la Târgu Lăpuș și Ocna Sugatag, -1 grad în Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare, 0 grade la Vișeu de Sus, în Baia Mare, 1 grad la Borșa, 3 grade la Vf. Iezer.

Vremea va continua să se încălzească ușor astăzi în județul nostru. Cerul va fi variabil, temporar noros ziua. Vântul va suflă în general slab, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -6 și -2 grade. Izolat, în zonele joase se va semnala ceață.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA