spot_img
AcasăAdministrațieBULETIN RUTIER 1 IANUARIE - Vezi care este starea drumurilor și a...

BULETIN RUTIER 1 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

DISTRIBUIȚI

BULETIN RUTIER 1 IANUARIE  Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cel mai rece a fost în noaptea de Revelion la Cavnic și Ocna Sugatag-3 grade. Vântul a prezentat intensificări temporare, iar pe creste a spulberat zăpada. Sectoarele de drumuri publice din județ au carosabilul curat și uscat. Sunt tronsoane de drum parțial umed în zonele de deal și de munte.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu nouă utilaje și au răspândit 39 tone sare în Pasul Prislop, pe Dealul Stefanitei, Dealul Huța-Certeze, la Mesteacăn, dar și pe centură de ocolire a municipiului Baia Mare. Ceru;l este acoperit. Vizibilitatea în trafic este bună. Ninge slab în Pasul Prislop, pe Dealul Stefanitei, fulguiește la Vișeu de Sus și pe Dealul Hera. Nu am avut înregistrate evenimente rutiere sau perturbări de trafic datorită condițiilor meteorologice. Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au avut o tendința de scădere. Nu au fost semnalate probleme deosebite.

Fenomenele de iarnă sunt încă prezente pe principalele cursuri de apă. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Iza, Botiza, Suciu și Mara. Curg sloiuri de gheață pe râul Lăpuș. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Strat de zăpadă se găsește doar în zona montană înaltă și măsoară până la 16 cm la Vf. Iezer. Sunt asigurate serviciile de utilitate publică. Vremea rămâne și astăzi în județ apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros și variabil spre seară. Izolat la munte în prima parte a zilei sunt posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări trecătoare ce vor avea viteze de 40-45 km/h, iar pe crestele montane va spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -7 și -4 grade. Valori ale temperaturii aerului la această oră: -10 grade la Vf. Iezer, -7 grade în Pasul Prislop, -5 grade în Pasul Gutai, -4 grade la Borșa, Cavnic -3 grade la Vișeu de Sus, Ocna Sugatag, Târgu Lăpuș, -2 grade în Baia Sprie, Baia Mare, Sighetu Marmației, -1 grad la Seini, Somcuta Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA