Acasăsinucidere maramuresBUDAPESTA - Proteste masive faţă de creşterea influenţei Rusiei în Ungaria

BUDAPESTA – Proteste masive faţă de creşterea influenţei Rusiei în Ungaria

DISTRIBUIȚI

BUDAPESTA Aproximativ 2.000 de oameni s-au strâns în apropierea Ambasadei ruse de la Budapesta, pentru a protesta faţă de ceea ce ei consideră ca fiind o creştere a influenţei Moscovei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban.

Mitingul a avut loc la câteva străzi depărtare Ambasada rusă, după ce poliţia a interzis ca acţiunea de protest să se desfăşoare mai aproape de ambasadă, scrie România TV.

Scriitorul şi filozoful Andras Lanyi a declarat că Guvernul ungar se îndreapta treptat spre un sistem dictatorial unde opozanţii sunt ucişi ori închişi, citând Rusia, Azerbaidjanul şi Iranul drept exemple, potrivit Mediafax.

Lanyi a mai afirmat că între Orient şi Occident este o prăpastie tot mai mare, „iar, noi, ungurii nu vrem să ne regăsim din nou de partea inamicilor umanităţii”.

citeşte şi S-A VOTAT – Sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de 50% al funcţionarilor publici, eliminat de Parlament

Mitingul s-a intitulat „Să oprim Moscova”, ca răspuns la campania „Să oprim Bruxellesul” a Guvernului ungar, care acuză Uniunea Europeană că ar încerca tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA