AcasăLifestyleBucură-te de piscină indiferent de temperaturile de afară 

Bucură-te de piscină indiferent de temperaturile de afară 

DISTRIBUIȚI

O pompă de căldură aer-apă îți permite să te bucuri pe deplin de piscina ta, oferind un confort termic optim pentru nevoia de utilizare a acestui spațiu. Află cele mai importante informații despre modul în care funcționează acest dispozitiv, cum îl alegi și cât poate consuma acesta.

Ce este și cum funcționează pompa de căldură aer-apă?

O astfel de pompă este destinată piscinelor subterane și supraterane, funcționând pe baza unui sistem ce permite încălzirea apei pe întreg parcursul unui an. Astfel, utilizarea acestor spații devine independentă față de temperaturile înregistrate în atmosferă.

 

Mai mult decât atât, cele mai noi pompe de caldura pentru piscina ta pot asigura un consum optim de energie electrică, factor extrem de important pentru optimizarea costurilor lunare de utilizare și întreținere a acestui spațiu din perimetrul rezidențial.

 

Preluând energie calorică din aerul ambiental, pompa de încălzire a piscinei o eliberează apoi în apă, la o anumită valoare a curentului electric utilizat în proces. Acest raport este determinat de coeficientul pentru transfer termic (COP – Coefficient of performance). 

 

DINAMICA PROCESULUI DE ÎNCĂLZIRE A POMPEI DE CĂLDURĂ AER-APĂ:

 

  • lichidul de răcire circulă prin sistemul de țevi exterioare, preluând energie termică din aerul ambiental, tranzitând apoi camera evaporatorului cu agent frigorific în stare lichidă;

 

  • la contactul energiei termice transportate cu agentul frigorific, starea acestuia devine gazoasă, pătrunzând sub această formă în compresor;

 

  • după ce agentul frigorific este încălzit, este deplasat către zona condensatorului, pentru a fi readus atât la forma lichidă inițială, cât și la temperatura avută înaintea încălzirii sale;

 

  • astfel, căldura termică din aerul ambiental pătrunde în sistemul de încălzire internă al piscinei, favorizând creșterea valorii termice a apei din bazin.

Cum alegi acest sistem pentru încălzirea apei din piscină?

Printre cele mai importante criterii de care să ții cont, privind alegerea unei pompe de încălzire pentru apă de piscina, se numără:

 

Pierderile de căldură înregistrate în bazin

Cele mai noi pompe de căldură pot genera o cantitate optimă de agent termic, raportată la posibilele pierderi înregistrate. Acestea pot fi influențate de factori precum: temperatura inițială a apei din piscină, pragul termic ideal, clima din regiunea respectivă etc

 

Ca regulă generală, capacitatea pompei aer-apă trebuie să fie mai mare cu 30% decât pierderile de căldură. Pentru o alegere de produs bazată pe calcule corecte ale pierderilor termice, se utilizează metodologia regăsită în DBN B.2.5-67:2013.

 

Variațiile termice aer-apă 

Diferența dintre temperatura înregistrată în aerul ambiental și cea a apei este esențială pentru eficiența sistemului de încălzire. Cu cât acest raport are o valoare mai redusă, cu atât sistemul va genera o productivitate mai ridicată.

 

Nivelul de silențiozitate al pompei

Consultă indicațiile tehnice din pagina produsului de care ești interesat și alege un dispozitiv care generează un număr cât mai redus al decibelilor, în timpul funcționării. Astfel, utilitatea acestei pompe de căldură aer-apă poate fi descrisă și de un anumit nivel al confortului resimțit.

 

Rezistența sistemului la apă și clor

Asigură-te că elementele dispozitivului achiziționat sunt realizate din materiale precum inoxul, titanul sau chiar plasticul, deosebit de rezistente în fața compușilor din apă, sau sub acțiunea substanțelor chimice de igienizare.

 

Simplitatea cu care poți ajusta valorile termice

Comandă online o pompă pentru încălzirea piscinei prevăzută cu sistem de automatizare a întregului proces, astfel încât să poți ajusta temperatura apei prin reglarea termostatului.

Câtă energie electrică poate să consume o pompă de căldură?

Eficiența unei pompe aer-apă poate fi apreciată printr-o raportare a consumului estimat la COP – valoarea raportului dintre energia termică cedată în apă și energia electrică necesară transferului.

 

Pentru valori optime ale consumului de curent electric necesar utilizării pompei, este indicat că necesarul termic pentru încălzirea apei să se genereze prin menținerea unor valori reduse ale temperaturii pe tur.

 

Dacă acestea sunt mai mari de 35°C, atât eficiența pompei, cât și randamentul energetic al dispozitivului, se vor reduce semnificativ. La polul opus, scăderea cu doar 1°C al temperaturii pe tur are capacitatea de a genera mai multă eficiență, privind consumului de curent electric.

 

Instalând o pompă de căldură aer-apă, te bucuri de piscină indiferent de vreme. Ține cont de criteriile listate mai sus și apelează la sfatul specialiștilor în domeniu, pentru a putea avea garanția că ai comandat online soluția potrivită pentru nevoile tale.

 

Imaginea poate fi descărcată de aici 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA