AcasăActualitateBREAKING NEWS! RĂSTURNARE DE SITUAȚIE | Procurorul german care îl anchetează pe...

BREAKING NEWS! RĂSTURNARE DE SITUAȚIE | Procurorul german care îl anchetează pe Cătălin Cherecheș: „Este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Presa națională și locală a făcut concurs de exagerări în cazul lui Cătălin Cherecheș, care a părăsit țara în 24 noiembrie, ziua în care Curtea de Apel Cluj a dat sentința prin care menține condamnarea sa la 5 ani de închisoare. Cătălin Cherecheș a fost prins la patru zile după plecarea sa din România în Augsburg, Germania. Momentul a fost intens dezbătut și promovat în presă națională și locală, fiind emise foarte multe informații neadevărate, respectiv exagerări.

Pentru România TV, astăzi, procurorul german care se ocupă de cazul lui Cătălin Cherecheș a făcut declarații care clarifică situația acestuia. Mai mult, poate provoca frisoane reci celor care se bucură de patimile prin care trece Cherecheș: acesta ar putea fi eliberat! Vedeți mai jos declarațiile date de procurorul german, în direct la România TV.

Din informațiile pe care le-am primit noi, instituția noastră de la poliție, este că într-adevăr arestatul s-a opus arestării, nu a vrut să fie încătușat. Atunci colegii de la BKA l-au pus pe jos să-l încătușeze, iar în timpul imobilizării a fost într-adevăr lovit la față. În urma acestei lovituri a fost dus la spital, a primit un tratament, a fost nevoie și de cusătură, nu a fost nevoie de internare. A fost mai departe dus în arest pentru procedura de judecată. (…) A fost tratat la față după ce a fost transportat la pușcăria din Augsburg și se desfășoară acum procedura instanței”.

(Cătălin Cherecheș n.red) se află în momentul acesta la penitenciarul din Augsburg. Va fi adus în cursul zilei de astăzi la penitenciarul din Muchen. Acolo va rămâne până la decizia finală a instanței care ar putea decide trimiterea lui în România. (…) Procedura de trimitere în alt stat este o procedură mai complicată, așa este acum, s-a decis arestarea lui, următorul pas îl va face tribunalul din Munchen.

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare. Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, a precizat procurorul.

Cătălin Cherecheș nu a încercat să fugă!

Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate. Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni. (…) Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a mai spus procurorul.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA