AcasăActualitate112BRACONAJ PE SOMEŞ - Un bărbat din Cicârlău, cercetat pentru că pescuia...

BRACONAJ PE SOMEŞ – Un bărbat din Cicârlău, cercetat pentru că pescuia cu o plasă monofilament

DISTRIBUIȚI

BRACONAJ PE SOMEŞ  Odată cu venirea verii, pasionaţii de pescuit iau cu asalt râurile şi lacurile din zonă. Pescuitul, pentru unii o pasiune iar pentru alţii un mijloc de a-şi rotunji veniturile, este reglementat de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi poate fi practicat doar cu respectarea măsurilor pentru protejarea, conservarea şi regenerarea resurselor acvatice vii.


Anumite fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi cu interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între unu şi trei ani. Un astfel de caz a fost semnalat luni, 5 iunie, poliţiştilor din Tăuţii Măgherăuş.

Un bărbat din Cicârlău i-a sesizat pe poliţişti prin SNUAU 112 că persoane necunoscute au montat o plasă de pescuit într-o baltă pe care o deţine pe marginea râului Someş.

Operativitatea cu care poliţiştii au desfăşurat activităţile de cercetare şi investigare au dus la identificarea, în scurt timp, a unui bărbat de 45 de ani din Cicârlău, bănuit de comiterea faptei.

citeşte şi ACTUALIZARE/ACCIDENT GRAV PE DN 1C – A ieșit de pe carosabil și s-a izbit de un cap de pod. O persoană a decedat

 

Acum acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale şi tentativă la furt.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

foto

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA