AcasăEvenimentSportBorcică pleacă din fotbalul românesc! Cine urmează? După 17 ani, Cristi Borcea...

Borcică pleacă din fotbalul românesc! Cine urmează? După 17 ani, Cristi Borcea părăsește Dinamo!

DISTRIBUIȚI

A mai ameninţat că va părăsi echipă, însă, de această dată, chiar şi-a dus ameninţarea până la capăt. Luni, totul se va oficializa într-o conferinţă de presă. Vezi motivele care l-au determinat să-şi ia adio de la echipa datorită căreia a ajuns un personaj public în România.
Lipsa banilor, dar şi faptul că ceilalţi acţionari, Dragoş Săvulescu şi Nicolae Badea, n-au mai investit decât sume mici la Dinamo l-au determinat pe Cristi Borcea să părăsească acţionariatul clubului din Ştefan cel Mare. În plus, de un an, Borcea s-a stabilit la Miami, alături de noua sa soţie, îndepărtându-se şi mai mult de club.

Naşul de cununie a lui Cristi Borcea a confirmat la „Fanatik Show” că Dinamo şi-a pierdut conducătorul numărul 1.
„Mi-a zis că-i e greu să plece, dar nici doctorii nu i-au mai permis, nu mai are voie să aibă emoţii şi să fie stresat. Mi-a zis că nu mai poate suporta să vadă că la Dinamo nu se bagă bani. Să ia jucători gratis…Şi-a dat seama că Porumboiu e puternic, la fel eu, cei de la CFR, Rapidul… Dinamo a luat numai jucători liberi. Cred că asta l-a deranjat. Borcea va fi preşedinte onorific de acum încolo, pe toată viaţa. Dar e o pierdere mare pentru Dinamo. Mie îmi convine, normal”, a declarat Gigi Becali.
Acesta dezvăluit ce s-a întâmplat cu acţiunile lui Borcea: „Au fost împărţite între Săvulescu şi Badea. Nici două milioane de euro n-a luat pe ele Borcea”.

Aflat la Miami, Borcea n-a mai putut controla ce se întâmpla la Dinamo, iar, în ultima perioada, s-au petrecut foarte multe lucruri care l-au deranjat.
El n-a fost niciodată de acord cu revenirea lui Bonetti pe banca tehnică, mutare făcută de Săvulescu şi Badea, iar faptul că, în această seară, Dinamo l-a pierdut şi pe Marius Niculae, ajuns la Vaslui, l-a convins pe Borcea că e timpul să plece.
Marius Niculae a fost unul dintre fotbaliştii la care Borcea a ţinut cel mai mult.

Borcea a sosit la formaţia din „Ştefan cel Mare” în 1995, pe când n-avea nici măcar liceul terminat! A fost adus la club de Cornel Ţălnar şi a fost luat în primire de Cornel Dinu.
„Dinamo se afla atunci într-o situaţie financiară dezastruoasă şi aveam nevoie de cineva care să se ocupe de partea de marketing. Borcea a fost omul potrivit. Era descurcăreţ şi dedicat”, a povestit, peste ani, Cornel Dinu despre cum l-a cunoscut pe Borcea.
„Cristi a venit la mine şi mi-a spus că vrea să-l bag pe orice post la club, nu conta la cât de mult iubea echipa. I l-am prezentat lui Dinu şi timp de o lună şi ceva a lucrat ca mâna lui dreaptă. Procurorul mi-a spus: «Se descurcă, va rămâne în curtea noastră»”, a povestit şi Cornel Ţălnar.
Un fost jucător al „câinilor”, Florin Prunea, şi-a adus aminte cum l-a văzut pe Borcea prima dată: „Noi, fotbaliştii, l-am cunoscut pe drept şoferul lui Dinu sau cel care-i căra pardesiul. Ascensiunea lui s-a datorat celor alături de care a făcut din Dinamo o afacere de familie”.
10 trofee a câştigat Dinamo cu Borcea acţionar. (sursa: adevarul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA