AcasăNews AlertBOMBARDAMENTE LA 150 DE KM DE SIGHET - Deputatul Gabriel Zetea lansează...

BOMBARDAMENTE LA 150 DE KM DE SIGHET – Deputatul Gabriel Zetea lansează un apel către toate instituțiile maramureșene

spot_img

DISTRIBUIȚI

Războiul declanșat în Ucraina de către Federația Rusă este o încălcare a dreptului internațional și afectează pacea din lumea întreagă. Județul Maramureș este înfrățit încă din anul 2008 cu regiunea Ivano Frakivsk din Ucraina, aflată la doar 150 de km de Sighetu Marmației, acolo unde, în această dimineată, bombele au lovit baza militară de lângă orașul ucrainean.

Suntem alături de Ucraina în aceste momente de maximă teroare și lansez un apel către toate instituțiile județene maramureșene pentru a fi pregătite să primească refugiați dacă situația o va impune. Este momentul să arătăm partenerilor noștri din Ucraina că le sutem alături în aceste momente grele și solicit Instituției Prefectului Maramureș și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș să aloce, în cel mai scurt timp, fondurile necesare în vederea amenajării unor spații temporare pentru găzduirea refugiaților.

Lansez un apel și către primăriile înfrățite cu localități din Ucraina să contacteze oficialitățile din țara vecină pentru a le oferi întreg sprijinul de care au nevoie. În astfel de situații critice trebuie să dăm dovadă de UNITATE ȘI UMANITATE, iar locuitorii din Ucraina trebuie să știe că vor avea mereu un sprijin în România!

Gabriel Zetea

Deputat PSD de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA