AcasăActualitate112BOMBĂ LA LONDRA – Muncitori maramureșeni au descoperit dispozitivul. Zona a fost...

BOMBĂ LA LONDRA – Muncitori maramureșeni au descoperit dispozitivul. Zona a fost închisă și populația evacuată

spot_img

DISTRIBUIȚI

BOMBĂ LA LONDRA  De câteva zile o mare parte a Londrei a fost închisă de armată. Asta după ce o bombă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită pe un șantier joi după amiază. Descoperirea a fost făcută de mai mulți muncitori din Maramureș (Baia Sprie, Șișești și Rozavlea). Noi am primit fotografii realizate de unul dintre maramureșeni făcute în momentul descoperirii. Imediat poliția a închis zona, iar armata a intervenit evacuând populația și elevii dintr-o școală din zonă. Locatarii din zona au dormit într-o biserică din cartierul respectiv. Bomba uriașă este și acum în locul în care a fost descoperită și urmează ca armata să o detoneze în același loc.

Nici astăzi locuitorii din zonă nu s-au putut întoarce la proprietățile lor. Bomba cântărește 227 kg, aceasta fiind descoperită de muncitorii din Maramureș dintr-un șantier din Brondesbury Park (Brent). „Soldații construiesc un strat de protecție de explozie în jurul dispozitivului înainte de a putea începe să lucreze. Totul trebuie făcut în condiții de maximă siguranță” a declarat un reprezentant al Armatei Britanice. De altfel, poliția a închis o mare parte din zonă (școli, întreprinderi, case evacuate și drumuri închise).

„Aș dori să-i mulțumesc comunității pentru sprijinul acordat. Vă asigur că lucrăm din greu pentru a rezolva situația. Mulțumim pentru înțelegere și cooperare locuitorilor din zonă”, a declarat Nigel Quantrell, reprezentantul Scotland Yard.

Cum a fost găsită bomba?

„Suntem aproape 20 de muncitori aici din Maramureș și nu numai. Eram pe șantier și unul dintre colegi excava când a dat peste bombă. S-a anunțat autoritățile iar zona a fost închisă. Bine că nu s-a întâmplat nimic rău. În zonă este și o școală” a povestit unul dintre maramureșeni.

De altfel, șeful acestora, tot un maramureșean a fost felicitat de reprezentanții Armatei Britanice pentru modul în care a gestionat situația, evitând o adevărată catastrofă.

Text și foto: Vasile Dale

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA