AcasăActualitateBOMBĂ ÎN SCANDALUL GUNOAIELOR | Primăria Baia Mare cere ANULAREA facturilor Drusal!...

BOMBĂ ÎN SCANDALUL GUNOAIELOR | Primăria Baia Mare cere ANULAREA facturilor Drusal! Drusal NU a depus documente justificative pentru facturile emise, încălcând termenii contractului

DISTRIBUIȚI

Situația tensionată în care operatorul de salubritate Drusal menține municipiul Baia Mare este departe de a se fi terminat. După ce a sistat (FĂRĂ A RESPECTA CONTRACTUL) colectarea gunoiului în întreg orașul, lăsând băimărenii printre munți de gunoaie de Crăciun și de Revelion, în încercarea de a pune presiuni pe Primărie, firma condusă de Mihai Apan recurge din nou la amenințări privind sistarea serviciului.

Mai mult, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gesionarea Integrată a Deșeurilor Menajere în județul Maramureș (ADI Deșeuri), pare să țină orbește partea operatorului de salubritate și cere primăriei să plătească facturi emise… din burtă. De ce spunem asta? Pentru că Municipiul Baia Mare a transmis astăzi un document în care dovedește clar: NU EXISTĂ PLĂȚI RESTANTE CĂTRE DRUSAL.

Conform documentului, care invocă contractul ce stă la baza acestor facturi, Drusal era obligată să atașeze documente justificative alături de facturi (bonuri de cântar, facturi de plată către CMID, etc.) pentru ca acestea să poată fi achitate. Ca un scurt exercițiu de imaginație, fără aceste documente justificative facturile pot fi socotite ca fiind emise “din burtă”, iar orice plată pentru o astfel de factură care nu respectă contractul ar însemna în fapt că banii băimărenilor să fie folosiți pe „ochi frumoși”.

Situația este mai complexă de atât. Operatorul de salubritate se află în contract cu ADI Deșeuri, nu cu primăriile în mod direct. Astfel, ADI Deșeuri era obligată să avizeze facturile emise de către operatorul de salubritate pentru fiecare primărie în parte, înainte ca acestea să poată fi considerate valide și, implicit, să fie achitate sau să devină restante în caz contrar.

Conform documentului transmis astăzi de către Primăria Municipiului Baia Mare, ADI Deșeuri a validat în data de 2 mai (și a transmis primăriei doar în 13 mai) facturile transmise de către Drusal în ultimele luni. Acestea urmează să devină scadente la 45 de zile de la avizarea lor, iar această perioadă încă nu s-a împlinit, deci nu poate să fie vorba despre restanțe ale Primăriei Baia Mare către Drusal.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA