AcasăEvenimentBolnavii de TBC de la Cuprom, în atenţia autorităţilor. Probleme serioase cu...

Bolnavii de TBC de la Cuprom, în atenţia autorităţilor. Probleme serioase cu cei care nu îşi iau tratamentul (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

La finele lunii noiembrie a avut loc o acţiune prin care se  dorea identificarea persoanelor care erau bolnave de Tuberculoză în blocurile sociale de la Cuprom.

Problema a fost astăzi adusă în discuţie în cadrul întâlnirii Grupului mixt pentru rromi de la Prefectura Maramureş de către responsabilul cu problemele rromilor din instituţie, Cristina Moldovan.
Aceasta nu a oferit presei nişte date oficiale legate de numărul persoanelor depistate cu TBC în acele blocuri, lăsând să se înţeleagă totuşi că situaţia nu este deloc una bună. Întrebată fiind, aceasta ne-a trimis la unul din medicii de la TBC, care ne-a trimis la rându-i la…Cristina Moldovan.
„Această campanie de educare în domeniul prevenirii TBC a persoanelor de tnie rromă care locuiesc în clădirile Cuprom din municipiul Baia Mare a avut loc în data de 29 noiembrie 2013. A fost desfăşurată în incinta clădirilor Cuprom din Baia Mare. Din punctul meu de vedere este o problemă destul de delicată vis-a-vis de persoanele de etnie rromă care suferă de TBC.
Toţi cei care aveţi informaţii şi aici mă refer la mediatori şcolari, la cei sanitari şi alţii, că în localităţile unde prestaţi activitatea aveţi persoane care suferă de TBC, vă rog să solicitaţi sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, care sunt foarte deschişi. Dânşii merg în teren şi prezintă toate detaliile care ţin de această boală”, a declarat Cristina Moldovan.
De altfel nu este pentru prima dată când conducerea Spitalului TBC din Baia Mare, la acea vreme spitalul fiind condus de ec. Sorina Pintea, atrage atenţia asupra faptului că sunt mulţi maramureşeni, în special de etnie rromă, care pun în pericol viaţa celor din jur prin simplul fapt că refuză să îşi ia medicamentaţia. Aceşti oameni bolnavi de TBC circulă pe autobuze, scuipă de jos, intră în magazine, ori toată lumea ştie că bacilul Koch se transmite prin aer.  De aceea pericolul este aşa de mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA