AcasăEvenimentBogdan Gabor, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Maramureş a fost ales în Consiliul Superior...

Bogdan Gabor, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Maramureş a fost ales în Consiliul Superior al Magistraturii

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto: cugetliber.ro

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Maramures, Bogdan Gabor, a fost ales in Consiliul Superior al Magistraturii (CMS). Bogdan Gabor a reuşit să îi convingă pe Ioan Marius Aron, procuror sef al sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului Tribunalului Sibiu si pe Dragos Voinescu, prim procuror la Parchetul de pe langa Tribunalului Giurgiu. Alegerile s-au facut dupa ce actualului membru al CSM, Bogdan Licu ii expira mandatul in martie.

Bogdan Gabor a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Drept, în anul 1998 a fost consilier juridic la Primăria oraşului Solca, judeţul Suceava, iar din 1999, a debutat în magistratură, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, unde a profesat în perioada 1993-2003. În anul 2003, a avansat la Parchetul Judeţean, unde, în 2006, a devenit prim-procuror adjunct. Un an mai târziu, Bogdan Gabor a devenit procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, unde a rămas până în 2010, când a revenit la Parchetul Maramureş. Din luna iulie a acestui an, Bogdan Gabor a câştigat concursul pentru funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Magistratul Bogdan Gabor a pornit în lupta pentru ocuparea unui loc în Secţia pentru Procurori a CSM având motto-ul: „Cheia creării unei organizaţii caracterizate de calitate maximă este crearea mai întâi a unei persoane caracterizate de calitate maximă. Felul în care oamenii gândesc despre activitatea lor poate avea un impact mai mare decât ceea ce fac ei efectiv. Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l crea” a declarat pentru cugetliber.ro, Bogdan Gabor. El consideră că depinde numai de membrii CSM, dar şi de magistraţii din întreaga ţară ca justiţia să devină în realitate independentă, imparţială şi cu adevărat o putere în stat. „Proiectul pe care îl propun porneşte de la conceptul că, pentru a îmbunătăţi activitatea unui sistem, trebuie să-l cunoşti foarte bine, sub toate aspectele, şi, de asemenea, să ştii ce, cum şi când trebuie făcut, pentru ca acţiunile întreprinse să-şi atingă rezultatele urmărite” susţinut magistratul pentru cugetliber.ro. Una dintre cele mai interesante abordări ale proiectului vizează şi relaţia dintre judecători şi procurori. Astfel, Bogdan Gabor consideră că „sistemul judiciar din care facem parte a fost conceput cu o magistra-tură în care procurorii şi judecătorii sunt «cele două feţe ale aceleiaşi monede» şi aşa trebuie să rămână”.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA