Acasă Actualitate BOBOTEAZA - Lucruri pe care nu trebuie să le faci în 6...

BOBOTEAZA – Lucruri pe care nu trebuie să le faci în 6 ianuarie

DISTRIBUIȚI

BOBOTEAZA Pe data de 6 ianuarie, creștinii sărbătoresc Boboteaza. Această sărbătoare este dedicată botezului lui Iisus Hristos.

Acesta a fost botezat de către Sfântul Ioan în apele Iordanului, această acțiune fiind văzută ca o naștere spirituală a fiului lui Dumnezeu.

Odată cu această zi de sărbătoare, credincioșii respectă anumite obiceiuri și tradiții, care se spune că îi ajută în anul nou să fie mai fericiți, mai sănătoși și mai bogați (spiritual sau material).

Ce obiceiuri și tradiții trebuie să respecți de Bobotează?

Nu se spală rufe de Bobotează

Această tradiție nu se aplică doar Bobotezei, ci majorității sărbătorilor cu cruce roșie din calendarul creștin-ortodox.

În mod tradițional, preoții sfințesc apele pe data de 6 ianuarie și oferă agheasmă credincioșilor. De aceea, se spune că spălarea rufelor sau chiar și spălarea părului pe această dată duce la murdărirea apei sfințite.

O altă datină răspândită în popor este legată de uscarea rufelor. Se spune că nu este bine să întinzi rufele la uscat de Bobotează, deoarece diavolii se ascund sub ele.

 Nu se împrumută bani de Bobotează

O altă tradiție este legată de partea materială a vieții credincioșilor. Se spune că, dacă dai bani cu împrumut pe 6 ianuarie, există probabilitatea ca tot anul să repeți această experiență și să atragi pagubele materiale în viața ta. De asemenea, bătrânii spun că certurile în familie trebuie evitate în această zi, pentru a nu duce la despărțiri, scrie eva.ro.

Sursa info Eva

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA