AcasăLifestyleSănatateBOALĂ DE SEZON - Viroza dă mari bătăi de cap românilor

BOALĂ DE SEZON – Viroza dă mari bătăi de cap românilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

BOALĂ DE SEZON Viroza de sezon le dă mari bătăi de cap români. De la an la an virușii devin din ce în ce mai agresivi, atacându-i atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

De Crăciun, camerele de gardă din spitalele de pediatrie, fie ele de stat sau private, au fost luate cu asalt de sute de părinți cu copii bolnavi.

Majoritatea micuților au ajuns la medic cu temperatură mare, scrie Libertatea.

Temperatură peste 39 cu frisoane și delir în unele cazuri, tuse seacă și o stare generală cumplită. Acestea sunt simptomele virozei care parcă a pus stăpânire pe întreg teritoriul României.

Dacă în alți ani, virușii se împrăștiau cu repeziciune doar printre copiii de grădiniță, anul acesta un virus a atacat în forță atât în școli și  licee, cât și în rândurile părinților și bunicilor.

Boala debutează cu temperatură mare, urmată de o tuse care ține, în unele cazuri, chiar și câteva săptămâni.

În zilele de Crăciun, medicii din sistemul de stat dar și din privat au fost nevoiți să consulte sute de copilași ai căror părinți s-au speriat de simptomele agresive ale bolii.

Medicii spun că viroza se tratează, în cele mai multe cazuri, doar cu antitermice – ibuprofen sau paracetamol- cât și cu tratament simptomatic – picături de nas, sprayuri și pastile de gât și e tuse, vitamina C și multe ceaiuri calde.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA