AcasăActualitate112BLOCAŢI ÎN TRENURI - Circa 100 de călători au de suferit din...

BLOCAŢI ÎN TRENURI – Circa 100 de călători au de suferit din cauza copacilor doborâţi de vânt pe şinele de cale ferată

spot_img

DISTRIBUIȚI

BLOCAŢI ÎN TRENURI Circa o sută de călători aşteaptă în trenuri deblocarea căii ferate de copacii căzuţi, în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

 

Cei aproximativ o sută de călători se află în cele trei trenuri care sunt oprite, vineri, de la ora 6,00, în staţiile din zona de munte a judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Suceava, scrie Observator.

Aici unde calea ferată a fost blocată de mai mulţi copaci doborâţi de vânt, potrivit datelor comunicate de directorul Regionalei CFR Iaşi, Constantin Axinia.

Conform acestuia, angajaţii CFR intervin în zonele afectate cu drezine.

‘Avem trei trenuri care s-au oprit datorită faptului că au căzut copaci pe calea ferată.

Azi noapte, la ora 3,10, la Coşna (judeţul Suceava – n.r.), au căzut doi copaci şi azi dimineaţă, la ora 6,10, la Grădiniţa au căzut alţi patru copaci.

Avem acolo drezinele, ca să îi taie şi să îi înlăture de pe calea ferată, pentru că accesul este foarte greu, fiind o zonă de munte şi unde şoseaua e cam departe de calea ferată. Avem 97 de călători în tren’, a declarat Axinia.

Cele trei trenuri afectate sunt: IR 1838 Timişoara – Iaşi, care staţionează în staţia Silhoasa din judeţul Bistriţa-Năsăud, trenul regio 4205, ce face legătura între Vatra Dornei şi Bistriţa, staţionat în gara Grădiniţa, şi trenul regio 13606, care circulă pe relaţia Ilva Mică – Suceava şi este oprit în staţia Lunca Ilvei.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, copacii căzuţi au afectat firul de contact, motiv pentru care este posibil ca trenurile să fie tractate ulterior cu locomotive diesel.

Până la ora 7,00, pentru zona montană a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău a fost în vigoare o atenţionare nowcasting de cod galben referitoare la vânt puternic.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA