AcasăEvenimentSportBLESTEMUL PARIURILOR – Șumudică a fost suspendat șase luni de către Comisia...

BLESTEMUL PARIURILOR – Șumudică a fost suspendat șase luni de către Comisia de Disciplină

DISTRIBUIȚI

Marius Şumudică a fost suspendat şase luni  de către Comisia de Disciplină a FRF. Tehnicianul a fost găsit vinovat în speţa pentru care a fost judecat: a pariat pe mai multe partide din campionatul intern.

Suspendarea se referă strict la perioada competiţională, fără a se ţine cont de pauzele inter-sezoane. Totodată, antrenorul va trebui să plătească 1 miliard de lei vechi amendă. Şumudică este decis să facă recurs la această decizie.

De notat că sunt şanse mari ca antrenorul liderului să termine actualul campionat pe banca echipei. El are mai multe căi de atac (ultima este TAS-ul) şi se estimează că decizia definitivă va veni după terminarea stagiunii.

Suspendarea nu înseamnă doar faptul că tehnicianul nu va putea fi pe banca echipei, ci se referă la toate aspectele meseriei de antrenor, inclusiv participarea la antrenamente.

Decizia este executivă, astfel că Astra nu va avea antrenor, până la recurs.

De notat faptul că, din informaţiile Digi Sport, Comisia a luat în calcul şi o suspendare pentru doar o lună, în conformitate cu regulamentul UEFA. Până la urmă s-a ajuns la varianta cu o suspendare pentru jumătate de an.

Preşedintele Consiliului Director de la Astra, Petre Buduru, a declarat că giurgiuvenii îl vor sprijini pe Şumudică, chiar dacă admite că acesta a adus un prejudiciu de imagine. Totuşi, antrenorul este un catalizator important în cadrul echipei, astfel că fără el lucrurile au şanse mici să se mişte în direcţia dorită de conducere.

“E nedreaptă sancţiunea, dar trebuie să vedem încadrarea. Am avut multe încercări în ultima perioadă, acum a venit şi asta cu Şumudică. Nu putem să-i îngrădim dreptul la muncă. Ok, aduce un prejudiciu de imagine, dar echipa va avea de suferit dacă el nu va putea să coordoneze activitatea. Nu se pune discuţia să ne lepădăm de el. Are nişte merite la club. Pentru el fac recurs. Noi nu putem să-l condamnăm, vom face tot posibilul să-l apărăm”, a spus oficialul liderului. Astra a terminat sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA