spot_img
AcasăActualitateSocialBIROUL PACIENTULUI - Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” adoptă un...

BIROUL PACIENTULUI – Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” adoptă un concept care funcționează cu succes în țările din Vestul Europei

DISTRIBUIȚI

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare va avea de la jumătatea lunii februarie un “Birou al pacientului”. Este vorba despre un concept care funcţionează deja cu succes în ţările din Vestul Europei şi care este de fapt o interfaţă între pacienţi, aparţinători şi personalul medical. 

 „Conceptul nu este unul foarte cunoscut în sud-estul Europei , însă există ţări europene cu tradiţie în acest domeniu, cum ar fi Marea Britanie de unde a plecat ideea iniţierii unui astfel de proiect şi în ţara noastră”, a declarat Romana Furtună, preşEdintele Asociaţiei “Prietenii Spitalului”, asociaţie care va implementa acest proiect în Baia Mare, pentru Vocea.

Acest birou s-a înfiinţat pentru prima dată în România la Spitalul Judeţean Zalău, în august 2007, la iniţiativa unei asociaţii din Anglia, “Medical Support în Romania”  care a ajuns în Anglia la 120 de angajaţi. Este singurul de acest fel din ţară, funcţionează şi a dat  rezultate foarte bune.

„Prin înfiinţarea acestui birou pacienţii, foştii pacienţi, familiile, aparţinătorii şi personalul medical se vor putea adresa în cazul în care vor fi nemulţumiţi de calitatea serviciilor medicale, vor avea o sugestie sau o recomandare, nu au fost trataţi cu respect, vor dori să înregistreze o reclamaţie, vor avea nevoie de informaţii legate de procedura medicală sau tratament sau pur şi simplu vor dori să transmită mulţumiri pentru felul în care au fost îngrijiţi”, a precizat Sorina Pintea, managerul unităţii medicale.

Asociaţia “Prietenii Spitalului” care va implementa proiectul şi care va suporta costurile acestuia va fi un mediator între pacienţi şi cadrele medicale dar nu va fi avocatul vreunei părţi. Va încerca să rezolve problemele înaintate înainte ca acestea să devină majore dar va acţiona independent şi nu va fi remunerată de către spital.
Continuarea, AICI.
Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA