spot_img
AcasăActualitateSocialBINE DE ŞTIUT - Taxele de şcolarizare la universităţi de stat şi...

BINE DE ŞTIUT – Taxele de şcolarizare la universităţi de stat şi private, în multe cazuri comparabile

DISTRIBUIȚI

BINE DE ŞTIUT Taxele de şcolarizare pentru universităţile de stat şi private sunt în multe cazuri comparabile, oscilând între 2.000 de lei şi 9.000 de lei pe an, în funcţie de facultate.

BINE DE ŞTIUT La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti taxa de şcolarizare este de 9.000 lei pe an de studiu, iar la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală – 6.000 de lei.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj are taxe de şcolarizare cuprinse între 2.000 lei şi 3.600 lei pe an pentru cursurile la zi şi 2.400 lei pentru învăţământ la distanţă, scrie News.ro.

Taxele de şcolarizare practicate de Universitatea Bucureşti se situează între 2.500 lei şi 3.600 lei, în timp ce la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, studenţii plătesc 6.000 de lei pe an. Aceeaşi taxă este percepută şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi.

Universitatea de Medicină din Târgu Mureş percepe taxe între 4.000 şi 8.000 de lei pe an, cu menţiunea că pentru specializarea medicină în limba engleză taxa este de 5.000 de euro.

La Universitatea Politehnica Bucureşti, taxa anuală este de 4.000 de lei pe an, iar pentru inginerie în limbi străine, de 4.500 lei pe an.

În cazul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, taxa de şcolarizare oscilează între 3.000 de lei şi 7.000 de lei, aceasta din urmă pentru arhitectură în limba engleză.

În acelaşi timp, la Universitatea privată „Vasile Goldiş” din Arad, taxele de şcolarizare sunt între 2.300 şi 2.800 de lei la „Ştiinţe socio-umane şi educaţie fizică şi sport”, „Ştiinţe economice, informatică şi inginerie” şi „Ştiinţe juridice”. La profilul medicină al Universităţii „Vasile Goldiş”, taxele sunt între 2.300 şi 8.500 lei.

La Universitatea „Spiru Haret ” cele mai mari taxe sunt la medicină veterinară (7.140 lei) şi arhitectură (6.160 lei). Cele mai multe facultăţi ale acestei universităţi private au, însă, taxa de şcolarizare de 2.600 lei.

O altă instituţie privată de învăţământ superior, Universitatea Româno-Americană, percepe o taxă anuală de studii de 4.000 de lei.

La Universitatea „Dimitrie Cantemir ”, cea mai mare taxă este de 700 de euro, la limbi şi literaturi străine, iar cea mai mică este de 450 de euro, la ştinţe juridice şi administrative, în timp ce la o altă instituţie privată, Universitatea „Nicolae Titulescu”, taxele de şcolarizare sunt în medie de 2.000 de lei pe an.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA