BINE DE ȘTIUT Alimentele trebuie păstrate în condiţii adecvate, pentru a nu se altera mai devreme decât ar trebui şi pentru a nu ajunge să le consumăm fără să ştim că au devenit dăunătoare.
Carnea care s-a dezgheţat parţial nu trebuie să mai fie recongelată. Carnea decongelată se alterează rapid, deci trebuie imediat preparată. Carnea crudă de porc sau de vacă trebuie aşezată pe raftul cu temperatura cea mai scăzută. Carnea roşie rezistă jumătate de an în congelator, în timp ce carnea de pasăre se poate păstra trei luni. Carnea frecată cu sare sau zahăr tos se va păstra proaspată un timp mai îndelungat, scrie Adevărul.ro.
Peştele crud şi carnea tocată îşi păstrează prospeţimea cel mult o zi, în congelator, timp de o lună. Conservele de carne şi peşte trebuie consumate, mai ales vara, în ziua când se deschid ambalajele metalice. Kaizerul, şunca, salamul trebuie păstrate în ambalajul original, iar după deschidere, trebuie consumate în 2-3 zile. Afumăturile se vor păstra mai bine într-o încăpere uscată, bine aerisită.
Legumele şi fructele se păstrează în locurile uscate, reci şi întunecate ale frigiderului care, de altfel este prevăzut cu compartimente speciale pentru zarzavaturi în partea de jos. Legumele şi fructele se depozitează bine spălate, însă şi bine şterse, deoarece apa favorizează apariţia mucegaiului.
Unele gospodine spun că legumele nu trebuie spălate deloc, pentru a rezista mai mult şi pentru a nu-şi pierde calităţile nutritive. Legumele cu consistenţă moale nu trebuie să fie păstrate mai mult de 2-3 zile la frigider, iar în afara lui, trebuie să stea în locuri uscate, întunecoase şi bine aerisite.
Citește continuarea, AICI.