AcasăAlteleEconomicBINE DE ŞTIUT - Cinci greşeli pe care să nu le faci...

BINE DE ŞTIUT – Cinci greşeli pe care să nu le faci dacă vrei să ai bani

DISTRIBUIȚI

BINE DE ŞTIUT  Nu toată lumea ştie cum să facă bani şi mulţi oameni fac greşeli care îi îndepartează de visul de a avea ceea ce-şi doresc.BINE DE ŞTIUT Dacă vrei să ai bani şi să fii un om de succes, iată 5 greşeli cu banii pe care să nu le faci.

Ignori hârtiile financiare

Drumul spre succes necesită anumite obiceiuri „plictisitoare”. Că spre exemplu monitorizarea declaraţiilor de venituri şi cheltuieli. Oamenii de succes stabilesc în fiecare în fiecare luna, un anumit timp, 30-60 de minute, pentru a analiză bugetul personal: investiţiile, conturile bancare, cărţile de credit etc. Când descoperă o eroare ori o omisiune trec rapid la acţiune.

Sfat: Stabileşte o dată în calendar în care să analizezi propriile declaraţii de venituri şi cheltuieli.

Riscă banii prosteşte

Warren Buffet a spus odată, „Principala regulă este să nu pierzi bani niciodată”. Toate investiţiile presupun o anume doză măsurată de risc (şi prin urmare se pot pierde banii). Acestea fiind spuse, oamenii de succes folosesc două instrumente de evitare a pierderilor. Înţeleg valoarea asigurării pentru a controla riscul (asigurarea casei, maşinii şi de viaţă) şi importantă alocării resurselor.

Sfat: Aminteşte-ţi dacă ceva pare prea frumos pentru a fi adevărat (sau nu înţelegi cum funcţionează), fă un pas în spate şi începe să pui o mulţime de întrebări.

Pretind că ştiu totul când este vorba despre bani

Lumea este un loc vast şi complex – oamenii de succes ştiu şi înţeleg bine acest adevăr. Când este vorba despre bani există foarte multe informaţii. Tocmai de aceea, oamenii precum Warren Buffet îşi înţeleg limitele şi se concentrează pe punctele lor ţări.

Sfat: Analizează-ţi cunostiintele despre bani şi investiţii. Mergi la biblioteca şi citeşte câteva dintre cărţile despre bani pe care le găseşti acolo.

Transferă responsabilitatea către experţi

Oamenii de succes caută sfatul experţilor însă nu aruca responsabilitatea pe umerii lor. Spre exemplu, este rezonabil să vorbeşti cu un contabil când este vorba despre planificarea ta financiară. Totuşi, oamenii de succes îşi fac timp să pună întrebări şi să evalueze informaţiile primite.

Sfat: Când ceri părerea unor profesioniti precum contabilul şi avocatul pune întrebări şi cere-le să îţi explice sfaturile date. În caz contrar este dificil să le urmezi.

Îşi încalcă principiile în goana după bani

Căutarea succesului financiar este un scop excelent. Resursele financiare semnificative îţi oferă libertatea de a te dedică şi altor cauze. De asemenea, îţi îmbunătăţesc accesul la tehnologie, sănătate şi plăcere. Cu toate acestea oamenii de succes înţeleg că succesul financiar este doar un aspect al unei vieţi de succes. Spre exemplu, neglijarea sănătăţii în goana după bani este o alegere cel puţin neinspirată.

Sfat: Analizează obiectivele personale pentru a vedea dacă există un echilibru între scopurile financiare, profesionale, familiale şi alte activităţi.

sursa info
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA