AcasăActualitateSocialBINE DE ŞTIUT - Când intră în vigoare legea care prevede acordarea...

BINE DE ŞTIUT – Când intră în vigoare legea care prevede acordarea de tichete de vacanţă 

DISTRIBUIȚI

BINE DE ŞTIUT Modificarea actului normativ care prevede acordarea de tichete de vacanţă bugetarilor de la 1 iulie ar putea fi aprobată până la mijlocul lunii iunie, spune ministrul Turismului.

BINE DE ŞTIUT  „Sunt câteva modificări la actul normativ, probabil că săptămâna viitoare, spre final, o să-l punem şi în dezbatere publică. După aceea intră pe circuitul de avizare la ministere, apoi intrăm în şedinţă de guvern, deci teoretic, eu zic că undeva până la jumătatea lunii iunie se aprobă modificarea actului normativ”, a declarat Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.

Noul act normativ prevede ca fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru a plăti servicii turistice doar pe teritoriul României. Unii bugetari nu vor primi tichetele în timp util pentru a-şi achiziţiona vacanţe la mare, spre exemplu, acolo unde gradul de ocupare în iunie, iulie şi august se apropie de 100%, conform Economica.net.

Dar le vor putea folosi pentru vacanţa de anul viitor. „Tichetele de vacanţă sunt valabile 12 luni de la data emiterii. Nu dăm un tichet în octombrie, care să fie folosit până în decembrie”, mai spune ministrul.

Primirea tichetelor de vacanţă de către bugetari se va face în ritmul în care autoritatea publică lansează licitaţia pentru achiziţia voucherelor de vacanţă. De aceea, s-ar putea ca unii bugetari să primeacă mai târziu aceste tichete de vacanţă.

Dacă toţi bugetarii ar primi un singur tichet de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, atunci efortul bugetar se ridică la circa 1,72 miliarde de lei, adică circa 383 de milioane de euro. Peste 1,19 milioane de posturi erau ocupate în instituţiile şi autorităţile publice la sfârşitul lunii noiembrie 2016, arată datele Ministerului Finanţelor.

Anul trecut, doar angajaţii din sectorul privat au beneficiat de tichete de vacanţă, care pot fi cheltuite doar pentru călătoriile în ţară.

 

 

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA