Acasă Lifestyle Monden BILL GATES DETRONAT – Vezi cine e acum cel mai bogat om...

BILL GATES DETRONAT – Vezi cine e acum cel mai bogat om de pe pământ

DISTRIBUIȚI

BILL GATES  tocmai a aflat că nu mai este cel mai bogat om din lume, după ce a deținut această poziție timp de mai mulți ani. Cel care l-a detronat se numește Amancio Ortega, proprietarul celebrului brand Zara.

Acţiunile companiei de retail din Spania, Inditex, au crescut cu 2,5%, ceea ce a făcut ca averea lui Ortega să ajungă la 79,5 mld. dolari. Veniturile nete ale lui Bill Gates sunt în prezent de 78,5 mld. dolari. Vestea a căzut ca o bombă. În ciuda averii imense deţinute de Amancio Ortega, majoritatea oamenilor nu au auzit de el.

bill-gates-detronat

Misteriosul om de afaceri spaniol în vârstă de 80 de ani este o persoană discretă şi oferă, în general, puţine interviuri presei. Ortega a fondat gigantul fashion Zara în 1975, alături de soţia sa de la acea vreme. Astăzi, compania sa de retail, Inditex SA, care deţine în portofoliul său brandurile Zara, Massimo Dutti şi Pull&Bear, având peste 6,600 de unităţi în întreaga lume. Într-o Spanie în care şomajul este foarte ridicat, iar lumea afacerilor este dominată de dinastii, Amancio Ortega este un mogul care a pornit de jos.

Biografii săi spun că a renunţat la şcoală la vârsta de 12 ani pentru a face livrări pentru un croitor Apoi a deprins rapid meseria confecţionării hainelor şi a început să croiască rochii şi lenjerie în propria sufragerie, alături de prima sa soţie, Rosalia Mera. Aceasta a fost de altfel, alături de el, cofondatoarea Inditex, firma din spatele Zara. Inditex a devenit cel mai mare retailer de modă din lume, dar nu prin ori­ginalitate, ci copiind modelele de îmbră­căminte propuse de marile case de modă, pe care apoi ei le ofereau la preţuri pe care să şi le poată permite oamenii obişnuiţi. Ortega a deschis primul magazin Zara în oraşul La Coruna din Spania în 1975. Inditex are acum magazine la New York, Londra sau Milano, anunță Ziarul Financiar.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA